29.01.2022
Redakce

Za pět výher jsme rádi, ale nepřeceňujeme to, říká trenér dorostu Mikeska

Pardubičtí dorostenci porazili Techniku Brno 5:1 a stejně jako A tým táhnou vítěznou šňůru. Ta momentálně čítá pět zápasů v řadě a tým Michala Mikesky tak stále živí naději na play off. „Uděláme všechno pro to, abychom se do play off dostali,“ říká trenér dorostenců Dynama.

Po úvodní porážce s Táborem neprohráli pardubičtí dorostenci v novém roce ani jeden zápas. Poslední zářez si dorostenci připsali proti Technice Brno, kterou na domácím ledě porazili 5:1. Soupeři navíc dovolili pouhých 12 střel na bránu.

„Podali jsme dobrý výkon. Měli jsme tam strašně moc dobrých věcí, které chceme ve hře vidět. Jediné, co nás trápí, je realizace šancí, kterých byl mrak a my jsme z nich vytěžili hrozně málo,“ hodnotil utkání Mikeska, který se kromě dorostu Dynama věnuje také reprezentaci do 16 let, kde působí v pozici asistenta trenéra.

Nejmladší kategorie pardubické akademie tak stále živí šanci na účast ve vyřazovacích bojích. „Pořád se o play off rveme, chceme si ho zahrát. Je to mezi námi a Motorem, se kterým máme ještě tři vzájemné zápasy. Uděláme všechno pro to, abychom se do play off dostali,“ říká Mikeska, jehož tým se po výhře nad Technikou dostal ve skupině "D" tabulky o účast v play off na první místo.

Jestli se podaří pardubickým dorostencům přidat šestou výhru v řadě a uhájit první příčku, se ukáže už v sobotu, kdy do Pardubic zavítají právě České Budějovice. „Jsme za těch pět výher rádi, ale nepřeceňujeme to, protože je to v té, v uvozovkách, horší skupině. Raději bychom měli dvě výhry v horní skupině. V Budějovicích jsme vyhráli po nájezdech, na to budeme chtít navázat,“ přiblížil Mikeska.

Na souboj prvních dvou celků tabulky se můžete přijít podívat v sobotu 29.1. od 16:00. Vstup na utkání je možný přes vrátnici enteria areny.