06.01.2021
Redakce

Za důvěru klubu jsem rád. Měli jsme vyhrát, mrzí třígólového Blümela

Společně s Janem Mandátem podepsal Matěj Blümel v úterých v Pardubicích víceletou smlouvu. Ve večerním zápase proti Boleslavi se pak po podpisu tříletého kontraktu odvděčil prvním hattrickem v dresu Dynama. I přesto, že dvacetiletý útočník vstřelil tři branky, Pardubice nestačily na Mladou Boleslav po nájezdech. „Jsem za to rád, potěší to. Ale kdybychom po první třetině nepřestali hrát, tak jsme mohli vyhrát a brát tři body,“ smutnil po utkání autor premiérového hattricku.

Dynamo nad Boleslaví zásluhou Matěje Blümela vedlo v první třetině o dvě branky. Bruslaři museli celých šedesát minut dotahovat, ale nakonec přece jen dovedli klání do samostatných nájezdů, kde byli úspěšnější. „Nedá se nic dělat. I takové zápasy jsou. Samozřejmě jsme rádi za bod, ale měli být tři. Mrzí to. Škoda, že jsme nevyhráli,“ řekl po zápase český reprezentant.

Třetí trefu přidal mladý forvard na začátku třetí třetiny v přesilovce. Pardubice opět odskočily na rozdíl dvou branek, ale hosté v závěru dokázali vyrovnat. „Rychlý gól z přesilovky na začátku třetí třetiny nás nakopl, ale srazil nás gól z jejich přesilovky. Zblokoval to náš hráč a šlo to do brány, ale to se stane. Dostali jsme pak dva blbé góly, soupeř vyrovnal a šlo to do nájezdů,“ ohlížel se za nevydařeným závěrem tříbrankový střelec.

Pro Matěje Blümela to bylo první třígólové vystoupení v pardubickém dresu. Mladého útočníka i tak mrzelo, že Dynamo nebralo plný počet bodů: „Jsem za to rád, potěší to. Ale kdybychom po první třetině nepřestali hrát, tak jsme mohli vyhrát a brát tři body.“

Nejlepší střelec Východočechů před utkáním s Boleslaví podepsal s Dynamem novou smlouvu na tři roky a v souboji proti Bruslařům ukázal, že se jednalo o správný krok. „Určitě jsem moc rád, že mám důvěru klubu. Věří ve mě, dávají mi šanci. Je to vidět i na ledě, na mém bruslení. Snažím se to splácet a děkuji, že mi umožnili být tu další tři roky," dodal Blümel na závěr.