25.02.2021
Redakce

Výzvy, soutěžení a rozdávání cen. Mládež Dynama trénuje i online

Již přes čtyři měsíce trvá zákaz mládežnického hokeje, a tak se i trenéři mládežnické základny a sportovních tříd Dynama museli přizpůsobit. Pro své svěřence vytváří přes internet tréninkové výzvy, ty nejúspěšnější hokejisty z každého ročníku odměňují setkáním s trenéry A-týmu i rozdáváním cen z pardubického fanshopu.

V Česku se nesportuje již od 12. října 2020. Tedy pokud bereme v potaz amatérský a mládežnický sport. Právě mládež ale touto pauzou trpí nejvíce, například mladým hokejistům chybí jejich přirozené prostředí – tým, šatna, led. Chybějící týmovou soutěživost se rozhodli trochu eliminovat trenéři Dynama Pardubice.

Pro své hráče vytvořili již několik výzev, během kterých mezi sebou hokejisté v každém ročníku soutěží o co nejlepší výkon. „Máme svůj Klubový informační sytém, kde trenéři výzvu vytvoří. Zadají tam požadované parametry, obtížnost, a uvedou ročník. Hráči nahrávají videa, soubory, a pokud výzvu splní, tak mají u svého jména kolonku, že výzvy dosáhli,“ popsal momentální fungování mládeže její sekretář Patrik Moučka.

Hráči s nejlepšími výsledky se mohli v minulém týdnu za odměnu setkat s trenéry A-týmu, kteří jim předali hodnotné ceny z fanshopu Dynama. „Výzvy se snaží plnit všechny děti, je to pro ně zábava,“ uvedl Patrik Moučka s tím, že o soutěživost mezi hráči nouze není. Ceny prý pak slouží jako extra motivace.

Kluci z pardubické mládeže totiž nejsou v jednoduché situaci. „Zápasy mi chybí hrozně moc, chtěl už bych si nějaký zahrát,“ řekl například smutným tónem jeden z vítězů výzvy v klikách, Lukáš Zajíc. A jeho dva spoluhráči z ročníku 2013 mluvili podobně.

„Vyhrál jsem soutěž v žabkách přes hokejku. Puk jsem přihrávkou přes ní dostal sedmnáctkrát,“ pochlubil se Sebastian Koch svým vítězstvím ve výzvě. Nejlepší běžec Matyáš Vančura zase musí místo ledu trénovat na zahradě s tatínkem. „Máme tam dvě branky a střílíme s míčkem a pukem. Hrajeme zápasy proti sobě, nebo střílíme z dálky a počítáme si, kdo víckrát trefí bránu,“ vysvětloval Matyáš.

Starší Jindřich Vlček z ročníku 2007 už trénuje i sám. „Bez ledu je to špatné, snažím se to vynahrazovat doma svými vlastními tréninky. Ale určitě to není to, co bychom měli za normální situace. Zápasy mi chybí hrozně moc,“ posteskl si Jindřich, který vyhrál výzvu ve své kategorii v počtu kliků za dvě minuty.

Výzev se účastní celá základna i všechny sportovní třídy, tedy ročníky 2006-2013.

Každý ročník provádí výzvy zvlášť, i když jejich téma je podobné. Oceněných vítězů bychom tak našli v každé kategorii více, pro každou kategorii byla hlavní výzva jiná. „Dělali jsme kliky, běh, driblování a různé dovednosti s hokejkou. Právě za tuhle hlavní výzvu jsme udělovali ocenění. Kluci je měli těžší a mohli na ně během měsíce trénovat,“ přiblížil sekretář mládeže.

„Teď vytváříme jednoduchou, malou, týdenní výzvu, která spočívá ve vyfocení snídaně. Budeme ve výzvách pokračovat, jelikož zlepšení situace nejspíše v nejbližších dnech nenastane,“ nastínil další plán Moučka.