18.03.2021
Redakce

Vyrovná Dynamo stav série? Porážku hodíme za hlavu a začneme lépe, věří Klouček

Dynamo nezvládlo první zápas čtvrtfinále, když prohrálo na ledě Mladé Boleslavi 0:2. Tým Richarda Krále tahal větší část zápasu za kratší konec a i přes závěrečný tlak se na vstřelení branky a vyrovnání nezmohl. „Víte, jak se to říká, přijde nový den, porážku hodíme za hlavu a začneme lépe," věří po prvním zápase gólman Milan Klouček, hvězda utkání na straně Dynama. Šanci vyrovnat stav série budou mít Východočeši už dnes v 19:00. Zápas nabídne v přímém přenosu O2 TV Sport.

2. čtvrtfinále: BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Ačkoli Dynamo prohrálo a nenavázalo tak na výkony z předkola play-off proti Karlovým Varům, Milan Klouček nepolevil. V Mladé Boleslavi kryl 43 střeleckých pokusů Bruslařů a hlavně díky němu byly Pardubice celý zápas ve hře.

„Věděl jsem, že Boleslav bude střílet hodně. Už na videu jsme si ukazovali, že to zkouší hodně přes obránce a hned první střela byla přesně taková. V zápřahu jsem byl, ale zase je to lepší, než abych tam stál a jen se díval," řekl po zápase dvaadvacetiletý pardubický odchovanec. Kloučkova úspěšnost v play-off se po prvním čtvrtfinálovém zápase vyšplhala už na číslo 95,38%.

Dynamo bylo v zápase střelecky méně aktivní než soupeř, i přes to ale mělo k dispozici pět přesilových her. Několik šancí si Východočeši vypracovali i při hře pět na pět.

„Z mého pohledu bylo utkání velice vyrovnané. První dvě třetiny jsme ale nehráli tak, jak bychom si představovali. Chtěli jsme navázat na výkony z Karlových Varů, což se nám úplně nepovedlo. Nestříleli jsme tak, jak jsme chtěli, hrát jsme začali až ve třetí třetině a to bylo asi pozdě na to, abychom vstřelili branku. Je to škoda," hodnotil utkání Klouček.

Na druhé straně nabídlo Dynamo soupeři hned sedm přesilových her a právě v jedné z nich poslal Mladou Boleslav ve třicáté páté minutě do vedení Adam Zbořil. Už před tím se ale Bruslařům podařilo vsítit dvě branky, ani jedna však nebyla rozhodčími uznána.

„U toho prvního gólu jsem byl v klidu, byl jsem si jistý, že gól padl po odpískání. Při tom druhém jsem ale počítal s tím, že bude gól, protože jsem si myslel, že puk trefil našeho obránce. Celkově byl ale problém, že jsme měli hodně vyloučených, bere to hrozně moc sil. Na led chodí speciální formace a někteří hráči se pak vůbec nedostanou do tempa," ví Milan Klouček.

Východočeši tak půjdou do druhého zápasu s touhou vyrovnat stav čtvrtfinálové série. „Myslím si, že s nimi můžeme hrát. Víte, jak se to říká, přijde nový den, porážku hodíme za hlavu a začneme lépe," je odhodlaný Klouček. Dynamo bude chtít určitě navázat na závěr zápasu, kdy dokázalo dostat Mladou Boleslav do tlaku.

„Šancí jsme sice na konci měli už docela dost, ale škoda, nic tam nepadlo. Minimálně se ten konec zápasu dá brát jako dobrá zpráva," ví Klouček. V lepší druhý zápas věří i Richard Král: „Dneska měla prostě Boleslav lepší pohyb, zítra to ale bude úplně jiný zápas."