15.11.2020
Redakce

Výpadky ze hry musíme eliminovat, říká Patrik Poulíček

Již po dvanácti vteřinách hry se radoval. Obětavý srdcař Patrik Poulíček byl sice prvním, ale také jediným pardubickým střelcem v duelu se Spartou Praha. Na ledě enteria areny hosté zvítězili 3:1 a kdo zápas sledoval, ví, proč se tak stalo. „Kolaps v první třetině a střelecká impotence,“ popisuje Poulíček.

Patrik Poulíček vstřelil v utkání se Spartou branku hned v prvním střídání. Dynamo ale po úvodním úspěchu nezvládlo držet rychlé tempo Pražanů, kteří jako kdyby nehleděli na skóre. Ztrátu 0:1 dokázali smazat za čtyři minuty, když se střelou od mantinelu prosadil Robert Říčka, a od té doby byla Sparta dominantní.

„Nedohrávali jsme souboje, nebyli jsme aktivní, neměli jsme dobré bruslení, neměli jsme vůbec nic,“ vysvětlil problém první třetiny Poulíček. Pardubice nestíhaly bránit rychlé kombinace hostů, a po dalších třech minutách už šla Sparta do vedení díky brance Tomáška. „V té chvíli jsme předváděli ostudný výkon. Měli jsme velké štěstí, že první třetina skončila jen 1:2,“ řekl Poulíček.

Další dvě části zápasu přitom nabídly jiný hokej.

Dění na kluzišti se přelévalo ze strany na stranu, před oběma brankáři byla k vidění přečíslení. „Po první třetině jsme se chytli za hlavu, začali jsme bruslit a byli vyrovnaným soupeřem,“ uvědomuje si Poulíček. A dodává: „Vytvořili jsme si šance, které ale bohužel neproměňujeme. V tom je největší problém naší hry.“

Pardubice totiž ve druhé a třetí třetině měly přibližně stejně příležitostí vstřelit branku, jako soupeř. Jenže žádná z nich v síti neskončila a domácí tak nakonec doplatili na nepovedenou pasáž po srovnání na 1:1. Právě tato skutečnost mrzela Poulíčka nejvíce: „Nechali jsme se vykolejit na mnoho minut kvůli obdržené brance, to se nesmí stávat.“

Proti silnému soupeři bylo zaváhání fatální. „Sparťané hrají výborně s pukem, umí si přesně přihrát. Využijí každý prostor, který jim dáte a téměř ze všeho dokážou vytvořit šanci. V tom jsme jim měli zabránit naším pohybem a tvrdou hrou,“ uvedl pardubický útočník na konto soupeře.

A pozornost brzy otočil směrem ke svému týmu. „Očekává se od nás určitá hra a výsledky, jenže my nic z toho nepředvádíme,“ řekl. Později Poulíček dokonce použil i ostřejší slova. „Měli bychom se nakopnout a začít odvádět práci, za kterou jsme placení,“ uzavřel rozhovor sedmadvacetiletý bojovník.