14.01.2020
Redakce

Výhra těší. Ale body mohly být tři, ví Vladimír Svačina

Pardubice – Hokejisté Dynama Pardubice před domácím publikem udolali houževnatou Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech. Hrdinou rozstřelu se stal Vladimír Svačina, jenž dvěma totožnými nájezdy poslal olomouckou Moru domů s bodem.

Pardubické Dynamo proti Olomouci dokázalo přerušit sérii pěti porážek a své fanoušky tak potěšit dvoubodovým vítězstvím. „Je potěšující, že jsme po pěti porážkách vyhráli, na druhou stranu jsme cítili, že jsme mohli útočit na všechny tři body," popisoval hořko - sladké pocity hrdina závěrečných okamžiků Vladimír Svačina.

Právě on si podmanil nájezdový rozstřel a přiřkl Pardubicím bonusový bod navíc. Oba své nájezdy proměnil v totožném stylu a společně s úspěšným exekutorem Tyborem vystřelili domácímu týmu druhý bod. „Po prvním proměněném nájezdu jsem si věřil i na druhý a zakončil ho stejně jako ten první. Brankáři si většinou myslí, že druhý nájezd pošlete jinam než předešlý a na to jsem vsázel," popisoval.

Zároveň Vladimír Svačina věří, že Dynamu zvládnutý domácí duel pomůže. „Není jednoduché hrát, když jsme na posledním místě a musíme se potýkat s psychickými nátlaky. Doufám, že nám tahle výhra pomůže a my se odrazíme ode dna," kouká dopředu Vladimír Svačina.