02.05.2022
Redakce

Volno už bylo dlouhé, hlásí Frodl. Proč se před prvním tréninkem nevyspal?

Jedním z pardubických hokejistů, kteří dnes v enteria areně odstartovali letní přípravu, byl brankář Dominik Frodl. Ten musel těsně před startem úvodního tréninku řešit příjemné povinnosti. Čím si zpestřuje přípravu?

Po měsíci volna, v pondělí 2. května Dynamo odstartovalo letní přípravu, jaký byl její začátek?
Já jsem se na to paradoxně těšil, protože volno už bylo dlouhé. Člověk chodil hrát tenis, badminton, byl jsem se projet na kole. Ale přece jen mi chyběla parta a jsem rád, že už se začalo. Nechci říct, že byl trénink lehký, ale určitě se v pozdějších fázích přitvrdí. Teď je to spíše takové seznámení, trochu rozhýbání, abychom předešli nějakým zraněním.

Poprvé jste se viděli s novým trenérem Radime Rulíkem, jaké bylo první setkání?
Ještě jsme si nic pořádně neříkali. Na konci tréninku měl na starosti běhy. Jinak si pan trenér bedlivě zapisoval a pozoroval trénink, takže žádný velký proslov nebyl.

Jaký byl program první tréninkové jednotky?
Začátek byl klasika, nějaké zapracování, abychom se připravili na hlavní část tréninku. Takže nějaký strečink, válec, potom nějaká abeceda. Prostě klasické rozhýbání, potom jsme byli tři čtvrtě hodinky v posilce a na závěr jsme se přesunuli zpátky do malé haly na krátké běhy.

Začal jste se individuálně připravovat ještě před společným startem přípravy, aby pro vás nebyl začátek tak náročný?
Já cvičím pořád, to je jasné. Chodil jsem sem se Zdráhošem. (usmívá se na Jana Zdráhala) Ne, dělám si srandu. Samozřejmě si člověk nějakou dobu po sezoně odpočinul, nic nedělal. Ale posledním čtrnáct dní jsem se pravidelně docela hýbal, takže jsem sem určitě nepřišel jen tak nějak z fleku, ale nějaké sporty, jak jsem zmiňoval již na začátku, proběhly.

Máte naplánované tréninky dopoledne a odpoledne volno. Za to jste asi rádi, že?
To určitě vyhovuje všem. Odtrénujete si a zamakáte ráno a odpoledne se můžete věnovat čemu budete chtít. Já ode dneška program mám, takže je určitě je super, že trénujeme jen dopoledne.

Jaký je tedy váš nový program?
Dneska před prvním tréninkem jsem toho ani moc nenaspal, v 5 ráno se mi narodila holčička. Takže vlastně z porodnice jsem jel na trénink a po něm pojedu zase zpátky. Nyní se tedy budu věnovat rodině.

První dny a noci doma s malým miminkem budou jistě náročné. Bude pro vás dopoledne na zimním stadionu rozptýlením a možná trochu odpočinkem?
Nevím, jestli to bude odpočinek, myslím si, že spíše ne. Ale asi ne nadarmo se říká, že narození dítěte vám změní život, takže uvidíme, co to přinese.

Jak jste trávil měsíční posezonní volno?
Tím, že jsme měli termín porodu 23. dubna, jsme museli být tady někde v blízkosti porodnice. Byli jsme tedy v Pardubicích a čekali, až to přijde. Ale Amálka si dala na čas, přišla na svět až dneska. Takže volno bylo v Pardubicích, s kluky jsem chodil hrát tenis, badminton a chodím si také zahrát inline hokej.

V něm hrajete paradoxně v poli, nejste brankář.
Chodím si zahrát na tréninky, já jsem šikovný praváček, takový hračička, takže to tam teď můžu pořádně rozparádit.

Chystáte se nastoupit také do nějakého zápasu, nebo to kvůli probíhající hokejové přípravě nejde?
To ještě nevím, bavil jsem se o tom s Dušanem Salfickým, který říkal, že občas můžu jít. Hlavně ať se nezraním, ale ještě nevím, jak to bude se zápasy.