20.10.2020
Redakce

Vedeme intenzivní jednání, aby byl vztah s městem po právní stránce jednou provždy v pořádku, říká Dědek

Po optimistické letní přípravě, která naznačovala, že by nová extraligová sezona mohla pardubické hokejové fanoušky opět bavit, přišlo několik nepříjemných nárazů. K nepovedenému vstupu do sezony, kterou navíc přerušila pokračující pandemie koronaviru COVID-19, se přidaly problémy se zaregistrováním akcionářských smluv. Petr Dědek, majoritní vlastník klubu, věří, že se vše vyřeší.

Jak se momentálně vyvíjí situace ohledně smlouvy s městem?
Vedeme intenzivní jednání, jak celou věc s chybně zaregistrovanými smlouvami vyřešit tak, aby byl vztah s městem po právní stránce jednou provždy v pořádku. Na samotný chod hokejového klubu to zatím nemá vliv.

Co říkáte na současnou situaci, kdy se nehraje ani se nesmí trénovat?
Zákaz tréninku profesionálních sportovců na zimním stadionu není dobré rozhodnutí. To říkám s veškerým respektem k epidemické situaci. Hráči jsou spolu v kontaktu stejně při trénincích venku. Už během léta jsme nastavili v šatnách a na stadionu důkladná hygienická opatření, což se ukázalo na celé letní přípravě, kterou tým absolvoval bez potíží. Až těsně před uzavřením stadionů šel tým kvůli covidu do karantény. I v této situaci byl manuál, jak dál pokračovat. Manuál ze strany hygieny a tréninkový plán, podle kterého se měli hráči vrátit zpátky do zápasů, které byly naplánovány.

Může současná pauza týmu, kterému se úvodní zápasy příliš nepovedly, třeba i pomoci?
Vstupovali jsme do sezóny s velkým optimismem po výborné přípravě. Skončili jsme druzí v Generali Cupu. Čtyři úvodní zápasy extraligy, ve kterých jsme získali dva body, beru jako rozjezd. Některé zápasy se povedou, v některých máte třeba štěstí a pak jsou pochopitelně zápasy, kdy nemáte svůj den, soupeř je lepší. To je sport. Nikdo nemůže čekat, že tým vyhraje všechna utkání.

Takže vás dva body ze čtyř úvodních utkání nezneklidňují?
V dlouhé extraligové sezóně je běžné, že mají týmy svá silnější a slabší období. Přestávka týmu určitě pomůže vyladit nedostatky, které se ukázaly v úvodních zápasech. Navíc jsme měli několik zraněných, kteří se dají dohromady. Hráči dostanou novou energii. I pro ně je to něco, co v životě nezažili a doufám, že už nezažijí. Všechno pojede v podstatě od začátku a nikde není psáno, že se zase v určitou chvíli extraliga nezastaví. Tahle sezóna bude prostě jiná.

Dotkla se současná situace v Česku i ve světě vašeho podnikání?
Podnikám v oborech, které nejsou zásadně postiženy. Především logistika je v této době důležitým odvětvím.

Co jsou nyní vlastně hlavní aktivity společnosti D+D REAL?
Jsme developerská a investiční společnost. Za posledních dvacet let jsme vybudovali řadu průmyslových a komerčních nemovitostí. Současný hlavní směr je výstavba výrobních a skladových prostor. Vlastníme několik logistických parků. Mezi naše klíčové partnery patří například Škoda nebo DB Schenker.