18.03.2021
Redakce

Ve třetí třetině přišlo zlepšení. Doufám, že na ni navážeme, říká Roman

Hokejistům Pardubic se úvodní duel čtvrtfinálové série v Mladé Boleslavi nepovedl. Dynamo ve ŠKO-ENERGO Aréně neskórovalo a prohrálo 0:2. První bod za vítězství si tak připsali domácí. Útočník Ondřej Roman po zápase uvedl, že Východočeši přidali až v závěrečné pasáži. Na té se dle jeho slov dá stavět v utkání číslo dvě. „Půjdeme si pro první výhru v sérii, jinak to nevidím,“ řekl.

Hokejisté Pardubic vstoupili do čtvrtfinálové série porážkou 0:2. Hosty opět podržel brankář Milan Klouček, protože velkou část zápasu to nebylo ono. „Bohužel jsme nehráli, na co máme. Obrázek hry podle toho vypadal, Mladá Boleslav hraje velmi kvalitně. My jsme si ale nic nevytvořili. Ve třetí třetině už jsme hráli, na co máme, a obrázek hry se změnil. Mrzí mě, že jsme nedali gól, abychom utkání vyrovnali, nebo ho zvrátili na svou stranu,“ uvedl Ondřej Roman.

Útočník Dynama si ovšem myslí, že na výkonu ze závěrečné periody se dá stavět. „Odpalovali jsme puky a oni se do nás pořád tlačili, takže těch možností bylo minimum. Ve třetí třetině už to bylo lepší, takže doufám, že na to navážeme. Vyhráli jeden zápas, my si zítra pro první výhru v sérii půjdeme, jinak to nevidím,“ dodal pardubický forvard sebevědomě.

Tomu pomohla i spolupráce s Andrejem Kosticynem, který se do formace Ondřeje Romana dostal právě ve třetím dějství. „Měli jsme šance, hodně jsme stříleli. Létalo to i od obránců, ale bohužel se to do branky neodrazilo. Myslím si ale, že s Andrejem to bylo dobré. Bohužel jsme nic nevyužili,“ mrzelo dvaatřicetiletého hráče.