23.11.2021
Klub

VÝZVA: Nech se očkovat, pomoz (nejen) Dynamu

V Dynamu Pardubice si uvědomujeme vážnost současné pandemické situace, která už druhým rokem výrazně ovlivňuje život nejen lidí v České republice, ale i po celém světě. Byli bychom rádi, aby se vše vrátilo co nejdříve co možná nejblíže tomu, na co jsme byli ještě před rokem 2020 zvyklí, a i proto bychom chtěli vyzvat nejen naše fanoušky, aby se nechali očkovat proti koronaviru COVID-19. Pomůžete tím nejen sobě, ale i celé společnosti a samozřejmě vašemu Dynamu.

Ano, očkování proti koronaviru je v tuto chvíli dobrovolné, ale přesto bychom chtěli apelovat na všechny z vás, aby tímto krokem pomohli přiblížit co možná nejrychlejší ukončení pandemie. Situace se ani po roce a půl covidu v Česku nelepší, spíše naopak. Čísla nakažených překonávají historická maxima, opět se plní nemocnice a blíží se omezování běžné zdravotní péče. Někde už k němu došlo.

Nejedná se o politickou otázku, v první řadě jde o zdraví nás všech. A to nejen fyzické, ale i duševní. Zdravotníci po celé zemi už druhým rokem bojují s vypětím všech sil s virem, který není běžným respiračním onemocněním. My jsme se v úterý 23. listopadu rozhodli poprvé veřejně poděkovat všem, kteří společnosti pomáhají. Mezi nimi, v současné době ale možná především, všem zdravotníkům. Poděkujte jim i vy tím, že se necháte očkovat a snížíte potenciální hrozbu nového koronaviru.

My v Dynamu se snažíme jít příkladem. Od začátku sezony je očkovaný celý A-tým včetně realizačního týmu a takřka plně jsou očkováni všichni zaměstnanci našeho klubu. Uvědomujeme si, že tímto krokem chráníme nejen sebe, ale pomáháme ochránit také společnost a především ty, kteří se ze zdravotních důvodů očkovat nemohou. Buďme k naší společnosti zodpovědní společně.

Není to ale pouze zdraví, které koronavirus ohrožuje. Je zde i ekonomická otázka, která přichází s nutnými omezeními spojenými s pandemií. Společnost finančně strádá, a je jedno, jestli jde o jedince či velké společnosti. Omezení se už druhým rokem dotýkají také Dynama, na které se podle všeho nově podívají přímo na stadionu pouze očkovaní. Věřte, že všichni z vás, kteří se nebudou moci do enteria areny podívat, nám budou chybět. A to jak po příjmové stránce, tak hlavně atmosférou.

Nechceme vyzývat nebo slibovat tečku za pandemií. Chceme se pouze co nejdříve vrátit do „normálu“ a jedinou jistou cestou je vytvoření kolektivní imunity díky maximálnímu proočkování naší společnosti. Tímto vyzýváme také ostatní extraligové kluby a jejich fanoušky. Pojďme všichni společně pomoci nejen hokeji a dokažme, že hokejové prostředí může být vzorem ostatním.

Za opět plné stadiony, za zdravou společnost. Společně, za Dynamo.

Vážení hokejoví fanoušci,

počty hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19 se v Nemocnici Pardubického kraje od začátku listopadu téměř ztrojnásobily a v posledních dnech a týdnech rapidně rostou, zvyšuje se i počet pacientů v intenzivní péči. 80–90 % těch, kteří ji potřebují, jsou neočkovaní. Proto se i Nemocnice Pardubického kraje připojuje k výzvě, aby se všichni, kterým to zdravotní stav dovoluje, nechali očkovat.

Zdravotníci Nemocnice Pardubického kraje