04.10.2022
Redakce

V Pardubicích jsem moc spokojený, říká Dvořák. K 5000. gólu mu gratuloval Petr Sýkora

Pět kanadských bodů po sedmi odehraných zápasech a první místo v Radegast indexu. Tomáši Dvořákovi vyšel začátek nového extraligového ročníku na výbornou. „Ten začátek mi bodově vyšel, daří se mi hodně," přiznává. Jak se mu v Pardubicích líbí, co říkal na 5000. gól Dynama v české extralize a kde bude vystavena jeho hokejka?

Tomáš Dvořák přišel do Dynama před letošní sezónou z pražské Sparty a ihned si vybudoval místo v srdcích pardubických fanoušků. „V Pardubicích se mi líbí. Jsem tady moc spokojený, město je pěkné, aréna je taky super a atmosféra při zápasech je také fantastická," říká Dvořák, jehož jméno znělo enteria arenou při posledním domácím zápase s Motorem.

Havlíčkobrodský odchovanec nastupuje pravidelně v obranném páru s Janem Košťálkem, se kterým se zná už z předchozího působiště. „Už se známe delší dobu, hráli jsme spolu i na Spartě. Dokážeme si vyhovět a víme, co od sebe čekat. Daří se nám, za což jsem moc rád," popsal Dvořák spolupráci s produktivním obráncem, se kterým se potkává už od mládežnických reprezentací.

Dvořákovy výborné výkony se projevují také ve statistikách, kde je sedmadvacetiletý obránce lídrem hodnocení Radegast indexu. „Je to něco, co ode mě očekávají trenéři. Jsem spíše defenzivní obránce a těch hitů a zblokovaných střel se snažím mít co nejvíce. Zatím to vychází, takže jsem rád."

Spolu s defenzivní činností letos Dvořák pravidelně přispívá i bodově. Po sedmi odehraných zápasech má sedmadvacetiletý obránce na kontě dvě vstřelené branky a tři asistence. „Ten začátek mi bodově vyšel, daří se mi hodně. Jsem moc rád, že ty body přicházejí a že už jsem dal i nějaké góly. Hlavní ale je, že se vyhrává a že se daří týmu," říká Dvořák, který například v prodloužení rozhodl vyrovnaný zápas s Třincem.

V utkání proti Českým Budějovicím navíc vstřelil 5000. branku Dynama v samostatné české extralize. „Je to pěkné číslo. Když to vyběhlo na kostce, tak jsem si říkal, že to je hezké, že to vyšlo zrovna na mě," smál se důrazný obránce, který tak navázal na Petra Sýkoru, který vsítil 2000., 3000. i 4000. pardubický extraligový gól. „Koukal jsem na to. Petr mi hned po zápase gratuloval, že jsem ho tam teď vystřídal," přiznal Dvořák.

Hokejka, se kterou vstřelil Tomáš Dvořák pardubický gól číslo 5000 bude také součástí oslav 100 let Dynama. Prohlédnout si jí budete moci na plánované výstavě na pardubickém zámku. „To, že ta hokejka bude součástí výstavy je super! Jsem rád, že jsem se takhle zapsal do historie klubu a zároveň mě těší, že ta hokejka může být vystavená na tak velkých oslavách."