10.02.2020
Redakce

V Norsku vyspěl, Anglie ho překvapila. Tlak si nepřipouštím, tvrdí Pavel Kantor

Pardubice – Zažil hokej v Norsku, Anglii a řadě českých klubů. Hokejový cestovatel Pavel Kantor bude v pozici jedničky táhnout Dynamo Pardubice k záchraně. O jeho bohaté hokejové kariéře a tlaku spojeným s hrozbou přímého sestupu si přečtěte v následujícím rozhovoru.

V mládeži jste se rozhodl pro jeden rok v norské lize, co vás k tomu vedlo?
Já jsem byl v Budějovicích na rozmezí mezi dorostem a juniorkou, bylo nás tam hodně brankářů, tehdy snad čtyři nebo pět. Naskytla se mi možnost jít do Norska, druhé nejvyšší soutěže, takže jsem se vydal na zkušenou, ať už hokejovou tak i životní. Bydlel jsem poblíž Osla, super vzpomínky.

Jaká byla zkušenost opustit rodinu, kamarády a vydat se do neznáma?
Bylo to výborné z toho, že ze dne na den se musel člověk postarat sám o sebe, v jiné zemi a neumět extra moc jazyk. Díky této zkušenosti jsem vyspěl i lidsky.

Máte za sebou řadu klubů, jste takový hokejový cestovatel. Máte rád změny nebo?
Částečně je to problém českého hokejového systému, co se týče tabulek, kdyby to nebylo, tak vlastně člověk může zůstat v daném týmu déle. Takhle po roce musí tým, co vás chce, zaplatit, za mě například milion a půl tuším. Kluby si to v tomto období nemohou moc dovolit. Co vím, tak ve světě to už takhle nefunguje. Zase nutno podotknout, že člověk pozná více lidí, ale když se mi někde líbí, tak by nebylo od věci tam zůstat o něco déle.

Před nedávnem jste působil v Anglii, jaký tam byl hokej a fanoušci?
Byl jsem z toho překvapený, na první přátelský zápas co jsme hráli doma přišlo osm tisíc lidí a já si myslel, že je tam nějaký koncert. I úroveň mě mile překvapila, hráli jsme s týmy ze slovenské extraligy a porazili jsme je rozdílem třídy.

Zbytek rozhovoru, kde Pavel Kantor reaguje na poslední derby a postavení Dynama v tabulce, si můžete poslechnout v následujícím videu.