21.11.2020
Redakce

V Dynamu končí trenérský štáb. Novým hlavním trenérem se stal Richard Král

​Hokejový klub Dynamo Pardubice reaguje na nepříznivé výsledky A-mužstva. Odvolána byla dosavadní trenérská trojice Milan Razým, Michal Mikeska a Petr Čáslava. Novým hlavním trenérem Dynama se stal Richard Král. Jeho asistentem bude David Havíř. Petr Sýkora bude trenérem individuálních dovedností a skautem. Tuto trojici v roli týmového manažera doplní Tomáš Rolinek.

„Mám velkou radost, že se podařilo složit trenérský tým utvořený z pardubických legend a srdcařů, kteří udělají všechno pro úspěch. Držím palce a přeji hodně štěstí,“ vyjádřil se majoritní vlastník HC Dynamo Pardubice Petr Dědek.

„Milan Razým, Michal Mikeska a Petr Čáslava odvedli velký kus práce při loňské záchraně extraligy, za což jim patří velký dík. Bohužel se nepovedl start do nové sezony i třeba kvůli absencím několika zkušených hráčů. Nicméně nejsme spokojení s herním projevem týmu, a proto dochází k tomuto kroku,“ uvedl k výměně koučů sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

„Je to očekávání a bude to těžké. Zápasů je opravdu hodně, třikrát týdně hrajeme, bude to zápřah. Ale zároveň je to výzva a já se na ni těším. Mám k sobě super kluky a věřím, že tým bude fungovat a že to půjde,“ řekl o svém návratu na extraligovou lavičku Richard Král.

Richard Král dosud působil jako šéftrenér Akademie Českého hokeje v Pardubicích. David Havíř byl hlavním trenérem pardubického dorostu, Petr Sýkora působil u týmu jako skaut a Tomáš Rolinek teprve nedávno oznámil konec své bohaté hráčské kariéry.

„Teď je nejvíce potřeba zapracovat na hlavách hráčů. Zvedli se vydařeným koncem loňské sezony, nyní jsou ale zase dole. Známe to všichni dobře i z našich hráčských kariér,“ nastínil první plány nového realizačního týmu Dynama někdejší vynikající útočník Richard Král.