11.11.2020
Tisková zpráva

Útok Dynama posílí Kanaďan Camara, k týmu se připojí v příštích dnech

První z avizovaných posil hokejistů Pardubic je na cestě. Do Dynama přichází 27letý kanadský útočník Anthony Camara. Rodák z Toronta hrál naposledy ve švédské lize za HV 71, když ve 42 zápasech nastřílel 11 gólů a u dalších 15 branek asistoval.

Camara má zkušenosti z německé nejvyšší ligy, předtím prošel několika týmy v zámořských soutěžích. V minulosti reprezentoval Kanadu na juniorském mistrovství světa, draftovaný byl týmem Boston Bruins.

„Zaměřili jsme se na hledání útočníka, který je produktivní a dává góly, což není v rozjeté sezoně jednoduché. Hledali jsme jak v německé soutěži nebo jinde po Evropě. Anthony Camara byl produktivní ve švédské nejvyšší soutěži,“ říká Dušan Salfický.

„Anthonyho jsme sledovali, konzultovali jsme ho v klubech, ve kterých působil. Je to hráč s velmi dobrým výběrem místa, vhodný do přesilovek, co má rychlou a nebezpečnou střelu,“ dodal Salfický.

V návaznosti na řešení aktuální nepříznivé situace proběhla ve středu dopoledne osobní schůzka většinového akcionáře Petra Dědka s vedením klubu, trenéry a hráči.

„Vyříkali jsme si současný stav. Nejsem spokojený s výsledky a hlavně s přístupem k zápasům. Jsou prohry a prohry. Jedině pokud se bude bojovat, přijdou úspěchy. Tým si je vědom, že musí mnohem víc pracovat. Trenéři mají mou důvěru, na tom se nic nemění.“