07.03.2022
Redakce

Ukázali jsme, že se vracíme k naší hře, říká Košťálek

Hokejisté Dynama v 59. extraligovém kole padli doma s Třincem po nájezdech a série proher se natáhla na osm. Pardubičtí ale v zápase podali dobrý výkon, dvakrát dotáhli manko a konečně bodovali. „Určitě nás tento zápas může nakopnout,“ věří střelec druhé branky Dynama Jan Košťálek.

Dynamo podalo v zápase s Třincem kvalitní výkon, který nakonec stačil pouze na bod. Ten druhý získali Oceláři v nájezdech. „Myslím si, že jsme sehráli výborný zápas, bojovali jsme a vrátili jsme se k našemu hokeji. Bohužel to pořád nemůžeme přelomit na naši stranu, ale dneska už to byl náš hokej,“ řekl po zápase obránce Jan Košťálek.

Pardubice byly velkou část zápasu lepším týmem a vytvářely si dobré šance, které se ale nedařilo proměňovat. „Tlačíme, máme dobré šance a pak nám tam spadne nějaká žblabuně od modré čáry. Takhle se to s námi teď táhne. Dneska jsme ale ukázali, že se vracíme k naší hře,” konstatoval střelec druhé branky.

Jan Košťálek věří, že dobrý výkon proti Třinci může týmu pomoci. „Určitě nás může tento zápas nakopnout. Sehráli jsme dobré utkání, bojovali jsme a byl to náš hokej.”

Podstatnou část sezony se pardubičtí drželi na třetím místě tabulky. Současná série osmi porážek v řadě ale posunula svěřence Richarda Krále na příčku pátou. „Je to těžké, je to o hlavách, psychicky to vnímáme. Dneska jsme ale ukázali, že jsme to hodili za hlavu a šli jsme hrát naši hru,” říká nejproduktivnější bek týmu.

Hokejisty Dynama čeká v posledním kole základní části zápas ve Zlíně. Stále mají šanci dostat se v tabulce do první čtyřky, tedy přímo do čtvrtfinále play-off. Nyní už to ale není pouze v jejich rukách. „Víme, co nás čeká a musíme doufat, že někdo prohraje a někdo vyhraje. Musíme jet do Zlína pro jasné tři body,” velí Jan Košťálek.