17.02.2020
Redakce

Tybor chválí přesilovky: Kéž by to tak šlo i dál!

Pardubice – Východočeši navázali na dobré výkony z posledních utkání a v boji o záchranu před domácími fanoušky ukořistili cenné tři body. O vítězství nad Zlínem rozhodl trefou na 3:2 Radoslav Tybor, jenž prolomil svou jedenáctizápasovu sérii čekání na gól. „Už ani nevím, kdy jsem dal naposledy gól. Jsem rád, že mi to tam padlo a mohl jsem pomoci týmu,“ byl šťastný za svou přesilovkovou trefu.

Jsou to mimojiné zlepšené výkony v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, které pomáhají Dynamu v cestě za záchranou. V nedělním souboji proti Ševcům se Pardubice nejprve prosadily při hře čtyři na čtyři, druhý gól vsítily v oslabení a v čase 51:12 rozhodl v přesilovce Tybor. „Je dobře, že v poslední době ty góly v přesilovce góly dáváme, protože si myslím, že to rozhoduje zápasy v závěru sezony. I oslabení hrají kluci výborně, nám to padá v přesilovkách a kéž by to tak bylo i dále,“ pochvaluje si slovenský útočník.

Dynamo z posledních pěti utkání získalo jedenáct bodů, což je druhý nejlepší počin z celé Tipsport extraligy. A díky tomu si vylepšilo svou pozici v boji o záchranu, s jednapadesáti body se dotáhlo na Kladno a má za sebou Litvínov. „Každý ví, jak tabulka vypadá, takže to má tak trochu v hlavách, ale vždy si před zápasem řekneme, že na to nesmíme myslet, musíme jít do zápasu jako do každého jiného, že ho chceme vyhrát,“ ví člen první útočné formace.