07.08.2022
Filip Matoušek, Kazimír Svoboda

Turnaj O pohár primátora je u konce. Dynamo obsadilo druhé místo

Turnaj O pohár primátora je minulostí. Turnaj ovládly Vítkovice, které za celý turnaj ztratily pouhé dva body. Dynamu se obhajoba prvenství nepodařila. S bilancí tří výher a jedné porážky obsadil domácí výběr druhé místo. Třetí skončila Olomouc. Prohlédněte si výsledky druhého hracího dne.

HC Vítkovice Ridera 4:1 Bilí Tygři Liberec

Branky a nahrávky: 31. Prčík (Kubík, Krejsa), 40. Kotásek, 45. Tobola, 45. Štiak – 26. Lysoněk (Meisel)

V prvním nedělním utkání si Vítkovice připsaly už třetí výhru na turnaji. Dlouho bezbrankové utkání však gólově otevřel Liberec, ve 26. minutě se prosadil nechytatelnou střelou Lysoněk. Vítkovická odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, po pěti minutách vrátil utkání do vyrovnaného stavu Prčík. V poslední minutě druhé třetiny pak vstřelil vítězný gól Vítkovic obránce Kotásek. Slezané potvrdili svoji výhru ještě dvěma brankami v samotném závěru a na turnaji zůstávají neporažení.


HC Sparta Praha 2:3sn HC Olomouc

Branky a nahrávky: 1. Mácha (Višneuskly), 30. Senčák (Šeba, Hrabík) – 13. Havel (Ruda, Adam), 43. Tomeček (Kočí, Kučera), rozh. náj. Fasner

Naopak Sparta na své první vítězství nadále čeká. Ačkoliv šli hned v první minutě Pražané do vedení, ani na třetí pokus nezvládli zápas dotáhnout do vítězného konce. Na konci úvodní minuty zápasu se po brejkové situaci prosadil Mácha, kterému předložil kotouč před prázdnou branku Višneuskly. Olomoučtí do konce prvního dějství ještě stačili vyrovnat. V přesilové hře se prosadil Havel. Necelou minutu před koncem druhé třetiny si Sparta vzala vedení zpět. Rána Senčáka od modré čáry se zastavila až v brance. Jediný gól třetí třetiny padl z hole olomouckého Tomečka. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V nich byli šťastnější hráči Olomouce. Rozhodující nájezd proměnil Fasner.


HC Dynamo Pardubice 1:5 HC Vítkovice Ridera

Branky a nahrávky: 40. Kubíček (Gromadzki, Burda) – 12. Ślusarczyk (Činčala), 14. Macias (Ślusarczyk), 15. Štiak (Macias), 33. Macias (Bystroň), 43. Macias

Dynamu se nevydařil vstup do druhého dne turnaje podle představ. S Vítkovicemi pardubičtí junioři ztratili svou turnajovou neporazitelnost. Hned v první třetině utkání Vítkovičtí odskočili na rozdíl tří branek. Nejdříve se forhendovou kličkou prosadil Ślusarczyk. Chvíli poté propálil pardubického brankáře Maciak. Do konce třetiny se stihl prosadit ještě Štiak a s pardubickými nadějemi to nevypadalo dobře. Další branky padaly až ve třetím dějství. Na 0:4 zvyšoval z úniku Macias. Dynamo snížilo zásluhou Kubíčka. Svým třetím gólem v zápase upravil na konečných 1:5 Macias.


Bílí Tygři Liberec 5:2 HC Sparta Praha

Branky a nahrávky: 10. Fiala (Patzelt), 16. Culek (Patzelt, Fiala), 22. Fiala (Ehrenberger), 35. Patzelt (Hois), 37. Hrabčák (Kofroň) – 20. Bareš (Senčák), 28. Hrabík (Senčák)

V první třetině poslal Bílé Tygry do vedení v početní převaze Fiala. Druhé dějství bylo na góly bohatší. Dvougólový náskok zajistil Liberci Culek. Sparťané však zásluhou Bareše dokázali snížit. Svůj náskok si však Liberečtí vzali zpět. To když se podruhé v utkání trefil Fiala. Pražané do konce třetiny stačili znovu snížit na rozdíl jediné branky. Prosadil se Hrabík. Ve třetí třetině už pálili ostrými pouze liberečtí. Nejdřívě Patzelt a chvíli poté Hrabčák. Bílí Tygři svůj náskok uhájili a připsali si tak do tabulky 3 body.


HC Olomouc 1:4 HC Dynamo Pardubice

Branky a nahrávky: 26. Fasner (Jakubec, Kučera) - 28. Paleček (Tvrdík), 35. Kalužík (Helikar, Burda), 44. Kubíček, 45. Paleček (Burda)

Dynamo zvládlo poslední zápas na turnaji skvěle. Dlouho platil bezbrankový stav, který ukončil až ve druhé třetině Fasner. Ten tak poslal Olomouc do vedení. Pardubičtí junioři ale zvládli velmi záhy vyrovnat zásluhou Palečka. V úvodu třetí třetiny se prosadil pardubický Kalužík a otočil tak utkání na stranu Dynama. Poté už Pardubice pouze upravily dvěma góly do prázdné branky na konečných 4:1. Trefili se Kubíček a Paleček. Pardubice tak zakončili turnaj vítězstvím, které znamená konečné 2. místo.


Konečná tabulka:

pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.HC Vítkovice Ridera4301015:710
2.HC Dynamo Pardubice
4300113:99
3.HC Olomouc4120113:97
4.Bílí Tygři Liberec410038:153
5.HC Sparta Praha400048:170

Fotogalerie