26.03.2021
Redakce

Trojice Pardubáků je v nominaci národního týmu na první sraz před MS!

Tři hráči HC Dynamo Pardubice se dostali do nominace na první sraz hokejové reprezentace před letošním MS v Rize. Brankáře Milana Kloučka doplnili útočníci Matěj Blümel a Luboš Horký.

Pro Milana Kloučka s Lubošem Horkým se jedná o první nominace do seniorské reprezentace. Matěj Blümel již letos absolvoval v národním dresu dva turnaje - Channel One Cup v Moskvě a Švédské hokejové hry. Za národní tým Blümel zatím odehrál tři zápasy a vstřelil dvě branky. V základní části si letos vylepšil své bodové maximum, když v 49 zápasech získal 32 bodů, další čtyři přidal v osmi zápasech play-off.

„Za každou pozvánku jsem moc rád, bude to další super zkušenost. Bude tam spousta kluků, co znám z mládežnických reprezentací nebo předchozích srazů, tak bude fajn, až zase pokecáme. Užiju si to, dám do toho všechno a uvidíme, jak daleko se dostanu," uvedl před srazem Matěj Blümel.

Milan Klouček letos v základní části odchytal 20 utkání s průměrem 2,9 branek na zápas a 90,5% úspěšností zákroků. Odchytal také celé série předkola s Karlovými Vary i čtvrtfinále s BK Mladá Boleslav. V osmi zápasech play-off měl průměr 2,41 branek na zápas a 92,1% úspěšnost zákroků. Zkušenosti dosud měl jen z mládežnických reprezentačních výběrů.

„Vůbec jsem to nečekal a jsem za to pozvání moc rád. Je super, že si můžu ještě prodloužit sezonu a dává mi to chuť a motivaci k další práci. Na srazu bude hodně kluků, kteří jsou podobně věkově jako já, navíc jich hodně znám z mládežnických výběrů, takže se hodně těším," řekl po pozvánce dvaadvacetiletý gólman.

Luboš Horký přišel v lednu do Dynama na hostování do konce sezony z Komety Brno výměnou za kanadského obránce Rhetta Hollanda. Třiadvacetiletý útočník nastoupil za Pardubice do 19 utkání základní části a získal v nich osm bodů, v play-off přidal dalších osm zápasů a tři bodové zápisy. Stejně jako Milan Klouček měl dosud zkušenosti pouze s mládežnickými reprezentačními výběry.

Sraz, kterým česká reprezentace zahajuje přípravu na mistrovství světa v Rize, proběhne od úterý 30. března do čtvrtka 1. dubna 2021 v pražské Tipsport aréně.