01.08.2020
Redakce

Tomáš Rolinek: Udělám vše pro to, abych nastoupil!

Dlouholetý reprezentant Tomáš Rolinek po loňské turbulentní sezoně absolvoval operaci, po které nyní rehabilituje. Zkušený forvard dochází do kabiny a společně s týmovým fyzioterapeutem Attilou Bogdánym cvičí a pracuje na svém návratu. Sám si ale dobře uvědomuje, že cesta zpět bude ještě hodně dlouhá. Pardubickým fanouškům však posílá optimistickou zprávu: „Když bude zdraví a výkonnost na takové úrovni, abych mohl dál profesionálně hrát hokej za Pardubice, tak budu moc rád. Udělám vše pro to, aby to vyšlo a já nastoupil v pardubickém dresu.“

Jak na tom nyní jsi?
Jsem čtyři týdny po operaci kyčle a ještě nějaký čas budu chodit o berlích. Postupně je ale zahodím! Jsem na začátku, jde hlavně o to, abych v noze získal opět cit a sílu. Doufám, že operace dopadla dobře. To ale poznám, až ji pořádně zatížím. Až začnu běhat nebo chodit na led, tak to hned budeme vědět.

Jak nyní vypadá tvoje rehabilitace, z čeho se skládá?
Od prvního dne jezdím na kole a cvičím. Ze začátku jsem měl moto dlahu, která tu nohu rozhýbává. Teď chodím do kabiny, kde cvičím, mám ještě i svého fyzioterapeuta, který se o mě stará. Postupně se do toho dostávám.

Takže jsi často v kontaktu s někým z Dynama?
Ano, před pár dny jsem začal docházet do kabiny. Kluci začali trénovat začátkem minulého týdne, to jsem tu ještě nebyl, protože to není úplně jednoduché se s berlemi někam dostat. Ale teď už tady budu s klukama a už je budu prudit. (smích)


Tomáš Rolinek cvičí pod dohledem týmového fyzioterapeuta Attily Bogdányho.

Takže stále platí, že když budeš zdravý, tak tě v dresu Pardubic uvidíme?
Cítím zájem ze strany Dynama, ale odvíjí se to od mého zdraví a samozřejmě také výkonnosti. Pokud tyhle dvě věci klapnou a bude to dobré, tak se určitě vrátím!

Pardubice měly událostmi nabité jaro a léto. Jak všechny ty změny vnímáš?
Sleduji to, vím o všem, co se v klubu stalo. Za ty změny jsem rád. Nejdůležitější je, že proběhla změna majitele. To je pro klub to nejpodstatnější. Jinak nějaké prognózy dávat nechci. Tohle vždycky ukáže až čas.

Co budeš mít v nejbližších týdnech na programu své rehabilitace?
Čeká mě spousta práce. Hlavně co se týká nabírání kondice, abych se cítil dobře po fyzické stránce. Pak samozřejmě nástup na led, na kterém ostatní kluci byli mnohem delší dobu než já, který bude muset ještě všechno absolvovat. Jak jsem říkal, když bude zdraví a výkonnost na takové úrovni, abych mohl dál hrát profesionálně hokej, tak budu moc rád. Udělám vše pro to, aby to vyšlo a já nastoupil v pardubickém dresu.