15.02.2020
Redakce

Těžší zápasy než v play off, tvrdí Robert Kousal

Vítkovice – V Ostravar aréně byl jedním z klíčových mužů pardubického mužstva, které stálo před nelehkým úkolem v podobě výhry na horké půdě neoblíbeného soupeře. Robert Kousal v rozhovoru po utkání s Vítkovicemi zdůraznil důležitost tří bodů a také pochválil přístup týmu k zápasu. „Nenechali jsme se zbytečně vyprovokovat a hráli aktivně až do konce," poznamenal útočník Dynama.

Devětadvacetiletý Robert Kousal byl v pátečním utkání druhým nejvytíženějším útočníkem Dynama; na ledě, kde přesně před deseti lety slavil s Pardubicemi titul, teď strávil téměř devatenáct minut. Souboj s jedenáctými Vítkovicemi skončil i díky němu lépe pro hostující celek, který díky tříbodovému zisku opustil poslední příčku extraligové tabulky. „Jsou to těžší zápasy než v play off, ale radost z vítězství je stejná," srovnává boje o záchranu s těmi ve vyřazovací části Kousal. „Soustředíme se hlavně na sebe, není dobré se moc ohlížet na ostatní týmy. I když je jasné, které čtyři mužstva s námi teď soupeří o záchranu," doplňuje matador Dynama.

Pardubický odchovanec Kousal si proti Vítkovicím připsal hned dvě asistence na branky Koláře a Svačiny, po utkání tak mohkl být spokojený nejen s týmovou hrou. Nutno říct, že Kousal prožívá skvělé obodbí, za poslední čtyři duely totiž posbíral hned sedm bodů! Za nejdůležitější moment ale označil branku Martina Látala v 48. minutě. „Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, naštěstí nás uklidnil čtvrtý gól, to byl zlomový moment,“ myslí si Kousal. „Naštěstí jsme ale nepolevili a hráli aktivně až do konce,“ doplnil o chvíli později.

Duel ovšem provázely také časté šarvátky. Například sám Kousal si v zápase vyměnil pár slov a úderů s Dominikem Lakatošem. „Diváci mohli vidět mnoho vyloučení, emoce byly na obou stranách, ale to k těmhle zápasům o záchranu patří,“ komentuje vypjaté utkání Kousal. „Důležité bylo, že jsme se nenechali zbytečně vyprovokovat,“ říká s nadhledem Robert Kousal. Radost měl útočník Pardubic i z toho, že se jeho celku podařilo napodobit poslední úspěch v Hradci Králové. „Před minulými reprezentačními pauzami jsme vždy vyhráli, ale pak na to nedokázali navázat. Jsme šťastní, že dnes to konečně vyšlo,“ poznamenal na závěr Kousal.