23.11.2022
Redakce

Těžká zkouška. B tým se doma utká s první Porubou

Pardubický B tým nečeká ve středu večer na domácím ledě nic lehkého, při sérii čtyř porážek v řadě se utká s aktuálním lídrem tabulky Chance ligy – Porubou. Té se však v poslední době nedaří na hřištích soupeřů, kde prohrála poslední tři duely.

Pardubický B tým není v ideální situaci, se ziskem devatenácti bodů se nachází na posledním místě Chance ligy a aktuálně prohrál čtyřikrát v řadě. Přestože dokáže odehrát vyrovnané zápasy, nedaří se mu je překlopit na svou stranu, a to i kvůli špatné koncovce. Již dvanáct zápasů nedokázal vstřelit více než dvě branky, naposledy se třikrát střelecky prosadil v Porubě. Za 22 zápasů nastřílelo Dynamo 45 branek, což je nejmenší počet z celé soutěže. Právě toto je jedna z hlavních věcí, které potřebuje nový hlavní trenér Václav Baďouček u svého týmu zlepšit.

„Možná mají kluci trochu v hlavách víc nervozity a pocitu zodpovědnosti, než by bylo zdrávo, takže i toto se na tom podepisuje. Protože těch šancí na to, abychom byli my ti úspěšnější, bylo dost, ale bohužel to nevyšlo. Nám nezbývá nic jiného než dál pracovat a začít body sbírat co nejdřív,“ říkal Baďouček po zápase s Frýdkem-Místkem, který Pardubice přestřílely 53:31.

Poruba je v opačném rozpoložení než její středeční soupeř z východu Čech, se ziskem 42 bodů se nachází na čele soutěže a navíc má oproti svým konkurentům z horních pater tabulky o dva odehrané zápasy méně. Ostravský celek si dokáže pomoct přesilovkami, procentuálně využije totiž každou čtvrtou a oslabení má dokonce nejlepší z ligy, téměř 90%. Porubě se nepovedly poslední venkovní zápasy, prohrála totiž poslední tři, konkrétně na ledě Třebíče, Přerova a Vsetína. Trenér Režnar nemá ve svém týmu jen jednoho tahouna ofenzivy, prosazovat se daří hned několika hráčům, nejlépe na tom je Jakub Šlahař (10+12). Mají také vyrovnanou brankářskou dvojici, o šest zápasů více než Ondřej Bláha má odchytáno Daniel Dolejš s úspěšností zákroků 92.45 %.

Zápas s vedoucím týmem Chance ligy vypukne na zimním stadionu v Chrudimi ve středu v 18:00. Přijďte podpořit pardubický B tým ve snaze prolomit sérii porážek! Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE nebo před zápasem na pokladně.