02.04.2022
Redakce

TOP momenty sezony: Košťálkův rekord

Do Pardubic přicházel před sezonou s pověstí produktivního ofenzivního obránce. Velká očekávání Jan Košťálek bez problémů naplnil. V základní části se stal nejproduktivnějším obráncem celé extraligy a v sezoně se mu také povedlo vyrovnat jeden extraligový rekord. V prosincovém utkání proti Třinci přihrál na 5 branek svého týmu v jediném zápase!

Dynamo bylo v tu chvíli krátce po menší výsledkové krizi. Po třech porážkách a následné výhře v Olomouci přivítali pardubičtí hokejisté v enteria areně Třinec, tehdejšího lídra tabulky. Očekávaný vyrovnaný zápas se změnil ve one-man show. One-man show Jana Košťálka!

Pardubice porazily, před tehdy nařízenou tisícovkou diváků, po výborném výkonu Oceláře 6:3. Na pěti ze šesti gólů měl podíl právě Jan Košťálek. Předsezonní akvizice pěti asistencemi v jednom zápase vyrovnala extraligový rekord obránců, takový počin se stal teprve podruhé v historii. Košťálek se dokonce v zápase prosadil i sám. Jeho trefu ale rozhodčí po předchozím kontaktu s brankářem neuznali."Všechno, co jsem vystřelil, kluci dorazili do branky," skromně po utkání hodnotil Košťálek.

Rychlonohý obránce svými asistencemi výrazně pomáhal Dynamu v celé sezoně. Základní část zakončil na špici bodování mezi extraligovými obránci. V 53 zápasech si připsal 41 bodů za osm branek a 33 asistencí.

Pardubičtí fanoušci navíc dostali v průběhu play-off dárek. Jan Košťálek podepsal s Dynamem smlouvu až do konce sezony 2026/27. „Zvykl jsem si rychle, díky ostatním klukům tu mám skvělé podmínky, zázemí je tady vynikající. Chci co nejvíc vyhrávat a vrátit Dynamo na vrchol, kde vždycky bývalo. Sezona mi výborně sedla, dávali jsme hodně gólů, hráli ofenzivní hokej, což mi vyhovuje,“ říkal po podpisu nové smlouvy. Košťálek je momentálně hráčem s nejdelší smlouvou z celého pardubického kádru.

A my budeme doufat, že se mu i v dalších sezonách bude dařit nejlépe, jak to jen půjde!