12.09.2022
Filip Matoušek

Startuje Chance liga! Béčko zavítá do Sokolova

Už ve středu 14.9. začíná nový ročník Chance ligy. Tým trenéra Davida Havíře zahájí premiérovou sezónu v druhé nejvyšší české lize na ledě Sokolova. Utkání startuje v 18:00.

Pardubický B tým má za sebou šestizápasovou přípravu, ve které si nejprve poradil se Žďárem nad Sázavou, nestačil na Kolín a Vrchlabí a následně si poradil s Prostějovem a Slavii. Poslední přípravný zápas pak sehrál B tým proti extraligovému A týmu, kterému podlehl 0:7.

„Zápas měl výborné tempo, kluci z áčka samozřejmě mají výbornou kvalitu. Chtěli jsme je potrápit a v určitých úsecích hry se nám to dařilo. Ze zápasu se poučíme a budeme pokračovat v poctivé práci. Byla to pro nás skvělá konfrontace." ocenil po posledním utkání trenér B týmu David Havíř.

Jeho tým teď čeká ostrý start do sezóny. V prvním kole Chance ligy zamíří Dynamo B do Sokolova.

Ten se v minulé sezóně umístil po základní části na šestém místě tabulky. V play off pak dokráčel Sokolov až do semifinále, kde nestačil na pozdějšího mistra z Jihlavy. V přípravě na sezónu 2022/2023 pak odehráli Západočeši osm utkání, ze kterých odcházeli třikrát vítězně, když dokázali porazit Karlovy Vary a německé celky Selber a Ragensburg.

„Sledovali jsme je ve dvou zápasech. Určitě tam pojedeme s bojovnou náladou a budeme si chtít odvézt nějaké body. Bude nás ctít pohyb a disciplína, což jsou faktory, které nás můžou dovézt k bodům. Bude to pro nás historicky první soutěžní utkání, takže doufám, že dopadne dobře," věří Havíř.