28.11.2020
Redakce

Stále máme na čem pracovat, tvrdí Marek Ďaloga po výhře nad Litvínovem

Druhé vítězství za tři body a posun v tabulce na dvanácté místo vybojovali hokejisté Dynama v pátečním střetnutí s Litvínovem. Marek Ďaloga se v něm hned na začátku prezentoval gólovou přihrávkou. „Bojovné utkání se šťastným koncem pro nás,“ zhodnotil slovenský obránce vítězný duel 2:1.

Pardubice proti Litvínovu navázaly na povedené úvody zápasů proti Spartě a Třinci. Na časomíře neuběhly ani dvě minuty a domácí se radovali z branky na 1:0. Paulovič přenechal puk Ďalogovi, vyměnil si s ním pozici a Ďaloga následně přihrával do odkryté klece svému slovenskému spoluhráčovi.

„Trenér nás nabádal k tomu, abychom rychle otáčeli hru ze třetiny. Na začátku utkání se nám to přesně tak povedlo a byla z toho krásná gólová akce,“ popsal zrození této kombinace Marek Ďaloga, který v celém zápase působil problémy obraně Litvínova.

Díky svým rychlým nohám a dlouhé hokejce byla zkrátka včera k nepolapitelný.

A po úvodní brance Mateje Pauloviče byl vysoký obránce ještě aktivnější. V osmé minutě po jeho tvrdé střele dorážel Ondřej Rohlík v nadějné pozici, jindy zase Ďaloga z obrany podpořil útok Pardubic a kroužil pak s pukem na holi po celé hrací ploše.

Ostatně vyšší držení puku bylo podle slovenského reprezentanta jedním z cílů Dynama, stejně jako větší agresivita na brankovišti. „Snažili jsme se dostávat před branku soupeře. Sice nám to poměrně vycházelo, ale stále máme na čem pracovat,“ připomněl skromně Ďaloga po utkání.

„Bylo to bojovné utkání se šťastným koncem pro nás, protože šance byly k vidění na obou stranách,“ řekl také Ďaloga, jemuž by se o výsledek 2:1 daleko lépe bojovalo před pardubickými diváky. „Hraje se těžce, fanoušci vždy byli naším šestým hráčem a v důležitých momentech nás Jižní tribuna pokaždé dokázala povzbudit,“ mrzí Ďalogu absence lidí v hledišti.