28.09.2021
Redakce

Sprint už byl z posledního, přiznává spokojený bojovník Anděl

Lukáš Anděl zažívá druhou sezonu v pardubickém dresu. A ač má za sebou letos jen 8 zápasů, už je skoro na své bodové polovině z té minulé. Tradiční člen mladé čtvrté řady dnes připravil vyrovnávací gól v oslabení Ondřeji Rohlíkovi a chválí svého kolegu: „Ondra to parádně tečoval a pak už to byla jen euforie.“

Jak náročný zápas to dnes proti Karlovým Varům byl?
Dnešní zápas byl hodně náročný, ale naštěstí to dopadlo dobře, takže pocity předčily bolesti. Musím říct, že to byl parádní týmový výkon, rozhodla obětavost a právě týmovost. Musím smeknout před týmem, co předvedl v závěru. Šli jsme si za tím.

Váš čtvrtý útok s Ondrou Rohlíkem a Filipem Kofferem je spolu už od začátku sezony. Jak je tohle pro vás důležité?
Je pravda, že takhle hrajeme už od přípravy. Už se známe a víme, co od sebe čekat. Naše hra je založená na tom, že musíme létat a hodně bruslit. Jsme mladší hráči a navíc nízcí, takže musíme na ledě dělat nějaký vítr. Myslím si, že se nám to daří a musíme v tom pokračovat, je to naše práce.

Jak hodně jste se zadýchal při tom úprku v oslabení, kdy jste puk předkládal Ondřeji Rohlíkovi?
Abych pravdu řekl, tak to byl sprint z posledního. Šel jsem si za pukem, dojel jsem ho a viděl jsem, jak tam jde Ondra před bránu, tak jsem mu to tam hodil. On to parádně tečoval a pak už to byla jen euforie.

Do branky se po pár zápasech vrátil Dominik Frodl. Jak hodnotíte jeho výkon?
Oba dva gólmani předvádí výborné výkony. Dneska jsme mu navíc hodně pomohli a zblokovali jsme spoustu střel. Od brankáře až po posledního útočníka to byl parádní výkon. Musíme v tom pokračovat a bude to super.