24.06.2022
Dominik Dubovči
Redakce

Soustředění v Kořenově: Dřina, zábava, a hlavně parta!

Prodloužený víkend v Jizerských horách si užili mladí hokejisté Dynama z ročníků 2008 a 2010. Nebyly to však jen odpočinkové dny, kluci naplno trénovali a plnili úkoly trenérů. Kromě toho si ale užili taky spoustu srandy, poznali se víc navzájem a stmelili svoji partu. Jak hodnotí soustředění trenéři?

Zajímá vás, jak to v horské vesnici Kořenov vypadalo, co všechno kluci stihli a jaké aktivity pro ně trenéři přichystali? Přečtěte si „dopis“ přímo od jednoho z účastníků:

„Kluci z ročníku 2008 přijeli v pátek do Kořenova v odpoledních hodinách, ubytovali se, zabydleli se a poznali i okolí chaty. Ráno pak v rámci víkendové tradice doběhli před snídaní na kilometr vzdálené fotbalové hřiště, kde si udělali rozcvičku pod dohledem trenérů a kondičního trenéra mládeže Jindry Kunce.

Po snídani se kluci rozdělili na dvě party. První využívala hřiště před chatou na různé rychlostní hry, druhá parta se přesunula na místní fotbalové hřiště, kde pilovala své fotbalové dovednosti. Po každém tréninku jsme pak využívali krásné říčky Jizery hned u chaty k příjemné regeneraci unavených nožek. Desetistupňová voda rychle pomohla.

Po obědě kluky čekala asi nejnáročnější etapa soustředění, kdy museli překonat hned třikrát po sobě sjezdovku vedle naší chaty. Aby kluky motivoval, vyběhl s nimi ten velký kopec i kondičák Jindra.

Na neděli jsme naplánovali celodenní výlet po okolí, kdy jsme hráče rozdělili do čtyř skupin po pěti hokejistech. Každá skupina dostala dvanáctikilový vak napuštěný vodou a jejich úkolem bylo tento vak udržet celou cestu ve vzduchu. Nesměl se ale ani jednou dotknout země.

Komise rozhodčích (Libor Pivko, Marek Hemský, pan vedoucí Jaroslav Paar) sledovala, jak se týmy s náročným úkolem vypořádaly, kdo a jak v týmu spolupracoval, nebo kdo byl největším tahounem celé etapy.

Čas jsme si udělali i na klasické opékání špekáčků. A největší nadšení měli kluci při stezce odvahy během posledního večera, který se opravdu vydařil.

A mladší ročník 2010? Tuhle partu tvořilo devatenáct kluků, trenér Richard Řihák a pan vedoucí Andrejko. Celý pobyt byl naplánován spíše jako turistický víkend, ale i mladší bojovníci párkrát zdolali sjezdovku a osvěžili se v ledových vodách Jizery.

Během tří dnů pak v náročném terénu nachodili 47 kilometrů. Odměnou jim byly skákací trampolíny a polštáře pod Mamutími můstky. V neděli se taktéž zúčastnili stezky odvahy a opékání buřtů.

Celkově se náš víkend hodně vydařil, atmosféra byla moc pozitivní a všichni už se těšíme na příště, kdy zkusíme třeba lyže nebo kola. Děkujeme rodičům za důvěru i personálu naší chaty za perfektní zázemí!“

Fotogalerie