08.05.2020
Redakce

Souboj o bronz nevyšel, Dynamo bere v EHL čtvrté místo

Praha – Zástupci Dynama v EHL Adam Čejka s Michalem Vaňkem bojovali do konce, ale na Kometu nakonec nestačili. Brno rozhodlo o výhře ve čtvrtém zápase série. V celkovém pořadí prvního ročníku Esport hokejové ligy tak končí pardubičtí gameři na čtvrtém místě.

Do boje o bronzovou medaili vstoupili lépe pardubičtí gameři. V úvodním utkání Michal Vaněk bez větších problémů přehrál Romana Pilného. Michal1996 rozhodl o prvním vítězství už v první dvacetiminutovce, když se mu podařilo vstřelit několik branek, na které i přes velkou snahu jeho soupeř nedokázal zareagovat.

V druhém souboji změřil své síly Adam Čejka s Josefem Stachurou. Tentokrát začal lépe hráč brněnské Komety. Ten si také svůj náskok z úvodu zápasu nenechal vzít, i když Adam Čejka v třetí periodě zdárně dotahoval. Nakonec si však Josef Stachura svůj náskok pohlídal, vyrovnal stav série na 1:1.

Klíčová čtyřhra nabídla vůbec nejnapínavější bitvu. Kometa šla nejprve do dvoubrankového vedení, Pardubice pak ale těsně před koncem dokázaly vyrovnat. V prodloužení dominovala dvojice pardubických hráčů, která ale nedokázala proměnit žádnou z šancí. Následovaly tedy nájezdy. V těch byli úspěšnější Brněnští.

Před Pardubicemi stála těžká výzva, hráči museli vyhrát obě následná utkání. To se nepovedlo. Ve čtvrtém zápase Michal Vaněk i Josef Stachura několikrát dotahovali. Nakonec rozhodla poslední perioda. V té pět minut před koncem skóroval Josef Stachura, čímž rozhodl o bronzové medaili pro Brno.

I přes neúspěch v boji o medaile mohou být Michal Vaněk s Adamem Čejkou spokojení. Dvojice reprezentující Dynamo si Esport hokejovou ligu užila. „EHL byla parádní, jak organizačně, tak vlastně i výsledkově, před sezonou bychom čtvrté místo brali všemi deseti,“ říká Adam Čejka.

Pardubickým hráčům nakonec medaile jen těsně utekly. Série s Brnem byla do poslední chvíle vyrovnaná. „S Michalem jsme do toho dali všechno, ale bohužel se nám nezadařilo. Brnu musíme jen pogratulovat,“ hodnotí sérii hráč s přezdívkou CallmePablo.

Čtvrté místo by před sezonou brali, ale nakonec přece jen převládá zklamání, dává jasně najevo Čejka: „Hořkost z prohry v semifinále v nás bude ještě hodně dlouhou dobu, protože větší zklamání jsme dlouho nezažili.“

„Děkujeme soupeřům, organizátorům, fanouškům, kteří s námi byli celou dobu, a především děkuji Michalovi,“ uzavírá rozhovor jeden z pardubických zástupců v EHL.

HC Dynamo Pardubice vs HC Kometa Brno 1:3

Výsledky souboje o třetí místo

Michal "Michal1996" Vaněk – Roman "blade" Pilný 6:1

Adam "CallmePablo" Čejka - Josef "Pepcastachurcik" Stachura 2:5

Michal "Michal1996" Vaněk & Adam "CallmePablo" Čejka Roman "blade" Pilný & Josef "Pepcastachurcik" Stachura 2:3

Michal "Michal1996" Vaněk - Josef "Pepcastachurcik" Stachura 3:5