05.11.2020
Redakce

Skvělé se zase moci obléknout v domácí kabině, raduje se Poulíček

Pardubičtí hokejisté si ve středu večer po dlouhé době zatrénovali v prostorách domácí enteria areny. Umožnilo jim to uvolnění opatření s ohledem na profesionální sportovce v boji s pandemií koronaviru. Jak jsou hráči připravení po dvojím soustředění v Polsku na sobotní rozjezd extraligy? To a ještě více komentoval pardubický útočník Patrik Poulíček.

Jaké to bylo po dlouhé době zpět na ledě v Pardubicích?
Výborné! Hlavně co se týče domácího prostředí, máme tady vše, co potřebujeme, vše je blízko, takže pro nás bylo skvěle se zase moci obléknout v domácí kabině.

Jaké jsou hlavní rozdíly oproti tomu trénovat v Polsku?
Jsme zvyklí na toto prostředí. Hrajeme tu, a co se týče ledu, mantinelů, máme to tady osahané... A je to také daleko lepší, než jen chodit z hotelu na zimák a ze zimáku na hotel.

Další pozitivní věcí je ta, že víte, že za čtyři dny jdete hrát zápas a máte se v tréninku k čemu upínat.
Rozhodně. Myslím si, že pro naší celkovou psychickou stránku je to lepší, když víte, proč trénujete a že za pár dní budete hrát zápas. Není to jen další koloběh, který probíhá tak, že odtrénujete dvě fáze a už myslíte na to, že další den půjdete znovu na stadion. Pro nás je to rozhodně snazší a pro trenéry také, protože vědí, na co se mají chystat.

Jak dlouho trvalo dostat se zpět do hokejového tempa po té letos už druhé suché, podzimní přípravě?
Nebylo to samozřejmě úplně snadné a optimální, ale myslím si, že už jsme nějakým způsobem v té lední fázi zaběhlí. Už jsme se trochu aklimatizovali a už se nám to dostává do nohou a do hokejky. Celkově už je pohyb na ledě lepší, než bezprostředně po karanténě a během prvních dnů v Polsku.

Tréninky už probíhají normálně?
Myslím si, že ano, už to jsou klasické sezónní tréninky. Většinou jsme měli ještě odpolední fázi, ale ode dneška si myslím, že už pojedeme klasickým sezónním stylem.

V čem si myslíte, že se v zápase může nečekaná pauza podepsat?
Těžko říct, sám jsem zvědavý a těším se na tu novou zkušenost, protože nikoho z nás to nepotkalo. Asi to bude odlišnější, než když se hráč v sezóně zraní a naskakuje do rozjeté sezóny, ale tuhle zkušenost budeme mít všichni novou a uvidíme, jak se s tím popereme. Bohužel se bude hrát bez diváků, ale hlavně že se bude vůbec hrát. Na nás je už jenom se na to připravit a podat stoprocentní výkon.

Ve fotbale jsou teď k vidění v evropských pohárech nebo v Anglii dost šílené výsledky, hlavně kvůli častému vynucenému točení sestavy. Můžeme něco takového očekávat i v hokeji?
Popravdě jsem nad tím ještě nepřemýšlel. Sám jsem zvědavý na to, jak to bude vypadat s testováním a případným doplněním sestavy. Absolutně nevím, co od toho máme čekat a uvidíme už v sobotu, jak se to projeví. Je pravda, že bychom měli být před každým zápasem testovaní a v případě, že někdo bude pozitivní, tak nemůže nastoupit, což bude komplikace hlavně pro trenéry. Všichni jsou trochu v nejistém očekávání, jak to dopadne a jak sezóna naváže na to, kde skončila.

Hned na úvod vás čekají tři těžké venkovní zápasy, a pak doma Sparta. Asi ten rozjezd mohlo být trochu příznivější?
Asi určitě by to mohlo být shovívavější, nicméně se s tím musíme poprat. V náš prospěch hraje zase to, že se hraje bez diváků, a domácí prostředí nebude takové, jako když jsou plné haly. Takže sice jedeme ven, ale těm domácím týmům nebude hrát tolik do karet prázdné hlediště.

Start do sezony nebyl úplně ideální, získali jsme dva body ze čtyř zápasů. Může týmu z tohoto pohledu nečekaná pauza pomoci?
Těžko říct, ale myslím si, že nám karanténa určitým způsobem pomohla. Trochu jsme si vyčistili hlavy, odpočinuli jsme si. Nicméně si myslím, že ta další následná pauza nám už moc nepomohla, ale musíme do toho vlétnout na sto procent a zvládnout to. Bude to pro všechny stejné.