02.02.2022
Redakce

Škoda, že jsme ztratili takhle rozehraný zápas, mrzelo po Spartě Matýse

Ondřej Matýs se na základě svých výkonů v partnerském klubu ve Vrchlabí, kde je jedním z lídrů a druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, dočkal další příležitosti zahrát si za Dynamo. 22letý útočník se v utkání proti Spartě střelecky prosadil a v letošním ročníku extraligy má bilanci 2+4 v osmi zápasech. „Po mém gólu jsem si říkal, že budeme na koni. Bohužel rychle snížili a ve třetí třetině jim to tam po tlaku napadalo. Je to škoda, že jsme nevyhráli, protože jsme měli zápas dobře rozehraný,“ řekl odchovanec pardubického hokeje.

Ondřej Matýs je v partnerském klubu HC Stadion Vrchlabí produktivní, takže se opět dočkal povolání do kádru Dynama, navíc v zápase s pražskou Spartou. „Hodně jsem se těšil. Na Spartě je to vždycky prestižní utkání. Chtěl jsem si ho užít a je škoda, že jsme nevyhráli,“ uvedl po zápase dvaadvacetiletý útočník.

Talentovaný útočník je v rámci druhé nejvyšší soutěže produktivní a slušnou bilanci má v letošním ročníku i v extralize. V Praze přidal druhou branku v sezóně, k tomu má čtyři asistence v osmi odehraných zápasech. „Skočil jsem ze střídačky na led a obránce soupeře špatně rozehrál puk, skočilo to tam někomu přes hokejku. Navedl jsem si ho na střed, podíval se a naštěstí to tam spadlo,“ popsal gól, který Pardubice poslal do vedení 3:1.

„Říkal jsem si, že je to super, že budeme na koni, vstřelíme další branku. Bohužel hned druhé střídání po mém gólu, myslím, jim to tam spadlo. To byla velká škoda. Škoda byla celého zápasu, když jsme ho měli takto rozehraný,“ mrzelo odchovance Dynama. „Trenér nám řekl pár poznámek ke hře, co máme zlepšit ve druhé části. Plnili jsme to a odměnilo nás to vstřelenými góly, Sparta bohužel rychle snížila na 2:3, tlačila nás skoro celou třetí třetinu a napadalo jim to tam,“ doplnil Matýs.

Jednoho z prvních účastníků Letní hokejové školy Dynama vyhrocenost zápasu nijak nepřekvapila: „V letošní sezoně sestupují týmy v extralize i první lize, takže každý zápas má náboj. Samozřejmě s blížícím se play off se týmy zespoda tlačí nahoru a budou pro to dělat všechno.“