02.03.2020
Redakce

Seve.en Hockey Club vyvrcholil na Kladně. Dynamo obsadilo čtvrtou příčku.

KLADNO - Historicky první ročník mládežnického turnaje Sev.en Hockey Cup už zná jméno svého vítěze. Putovní pohár zvedli v neděli 1. března nad hlavu hokejisté HC Litvínov. Ti v bitvě za celkovým prvenstvím za sebou nechali tým PSG Berani Zlín. Třetí skončilo Kladno a čtvrtou příčku berou Pardubice.

V rámci Sev.en Hockey Cup probíhali čtyři turnaje, které zpestřily celý ligový ročník hráčů devátých tříd. Spolu se utkali mladí hráči z Pardubic, Litvínova, Zlína a Kladna. Tedy měst, kde působí skupina Sev.en Energy. Celý turnaj byl odstartován 27. října v Litvínově, poté následovala 17. listopadu utkání v pardubické interna aréně. Ve Zlíně se celky potkaly 15. prosince a vše vyvrcholila první březnový den na Kladně.

„Díky turnaji se nám podařilo dodat osvěžující energii mládežnickému hokeji. Kromě toho jsme zjistili, že energetika se hokeji v mnoha ohledech podobá. Tu nejcennější podobnost vidím v tom, že investice do budoucna se vždy vyplatí. Při této příležitosti zopakuji přání, které jsme měli už před začátkem turnaje – aby nezůstalo jen u prvního ročníku a u čtyř účastníků,“ říká mluvčí společnosti Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová.

Právě až v posledním zmíněném turnaji se rozhodovalo o konečném pořadí týmů, které průběžně na všech čtyřech akcích sbíraly body do výsledné tabulky. Tu ovládl Litvínov s 25 body. Jen o bod méně měl druhý Zlín. Kladenský výběr získal bodů 14 a skončil tak třetí. Poslední Pardubice dosáhly na 9 bodů. Vedle vyhlašování cen za celkové umístění se předávaly také ceny za samotný kladenský turnaj. Ten ovládl Zlín, druzí byli domácí Rytíři, třetí Litvínov a čtvrté pardubické Dynamo.

Sev.en Hockey Cup

První ročník Sev.en Hockey Cupu se konal v sezoně 2019/20 a do budoucna by měl v podobném duchu i pokračovat. Turnaj byl určený pro ročníky 2005 a mladší (9. třídy) a jednotlivé týmy mohou během turnaje využít i hráče z jiných klubů. Turnaj se hraje podle platných pravidel a směrnic ČSLH s tím, že herní čas je 3x15 minut. Týmy získávají body na jednotlivých turnajích, které se sčítají do celkové tabulky, ze které vzejde celkový vítěz.

Výsledky kladenského turnaje:

Rytíři Kladno – PSG Berani Zlín 2:6

HC Litvínov – HC Dynamo Pardubice 5:4 (po nájezdech)

Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice 7:2

PSG Berani Zlín – HC Litvínov 0:3

Rytíři Kladno – HC Litvínov 4:0

PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 8:4

Celková tabulka Sev.en Hockey Cupu:

UmístěníTýmZápasyBody
1.Litvínov1225
2.Zlín1224
3.Kladno1214
4.Pardubice129