17.02.2021
Redakce

Šestá výhra v řadě! Obrat v bitvě s Budějovicemi přišel ve čtyřhrách

Hráči Dynama pokračují v rámci Enyaq Hockey League ve vítězné šňůře, když v rámci 10. kola porazili v dramatické bitvě českobudějovický Motor 3:2. Náš soupeř se sice ujal po singlech vedení 2:1, čtyřhry ale patřily nám a udělali jsme další krok na cestě za prvním místem po základní části.

Úvodní tři singly se tentokrát nehrály po sobě, ale naráz a hráči tak nemohli kalkulovat s výsledky svých parťáků. To více sedělo domácím Budějovicím, které vyhrály hned dvě dvouhry ze tří. Jedinou výhru Dynama si připsal jeho kapitán Michal "hcpce1996" Vaněk, který porazil Tejkyyyho 2:1

"Věděl jsem, že si Tejky zakládá na dobré obraně, proto jsem chtěl hrát také ze zabezpečené obrany a nikam se zbytečně nehnat," prozradil své plány pro souboj jedniček obou týmů Michal. A nakonec z toho tedy byla skutečně jedna velká defenzivní bitva.

První třetina skončila bez branek, ve druhé se ale Michal dokázal dvakrát z brejku prosadit a vytvořil si před závěrečnou periodou důležitý náskok. Málem o něj ale v závěrečném dějství přišel.

"Soupeř v páté minutě třetí třetiny snížil na 1:2 a za dalších pět minut po mém faulu měl trestné střílení. Zachoval jsem ale při něm chladnou hlavu a soupeře vychytal. Ve zbytku třetí třetiny jsem se soustředil na obranu a pohlídal si výhru 2:1," těší pardubického kapitána.

O jak důležité vítězství se jednalo zjistil o několik minut později. Jeho dva parťáci totiž své singly prohráli, a kdyby neuspěl ani on, bylo by rozhodnuto už před čtyřhrami.

V zápase dvojek se střetl Jaroslav "Jarin" Řehoř s Karabinou, a přestože se ujal vedení 1:0, zápas se pro něho nevyvíjel dobře. Po spálení několika tutovek se rozstřílel soupeř, který se ujal po dvou třetinách vedení 7:2. Jardův tlak v závěru na více než snížení na 6:8 nestačil. Souboj trojek týmů se pak nepovedl Adamu "CallMePablo" Čejkovi, který nestačil na Krchyho11 a prohrál 2:6.

Do čtyřher tak šli ve výhodě domácí, kterým stačilo už jen jedno vítězství k celkovému triumfu.

Hned první čtyřhra byla hodně bláznivá. Po první třetině sice byla naše dvojice Michal s Jarinem jasně lepší na střely 11:3, skóre však bylo vyrovnané 2:2. Ve druhé třetině jsme se dokázali prosadit v oslabení a branka na 3:2 se nakonec ukázala jako vítězná, protože žádná další už v utkání nepadla.

Rozhodnout tak musel až závěrečný pátý duel, ve kterém ukázali pevnější nervy Michal s Adamem, kteří si nad dvojicí Tejkyyy, Krchy11 vybudovali tříbrankový náskok, který už nepustili. Soupeř už pouze sedm minut před koncem snížil na 1:3, což byl i konečný.


"Před blížícím se play-off je dobré, že jsme si vyzkoušeli i pozici, kdy prohráváme před čtyřhrami 1:2 a musíme vyhrát oba zápasy. Ukázali jsme sílu i týmového ducha, což mě velmi těší," dodal k utkání Michal Vaněk.

V úterý se hrál také zápas mezi konkurenty Dynama ze špice tabulky Libercem a Mladou Boleslaví, po dramatickém průběhu se z vítězství 3:2 radovali Bílí Tygři, kteří vyhráli rozhodující pátou čtyřhru 4:3 po prodloužení. Další dva zápasy čekají Pardubice o víkendu, v sobotu s Boleslaví a v neděli s Olomoucí.