08.12.2019
Redakce

Šest bodů je parádních, je po náročném víkendu spokojen Kousal

Dva těžké zápasy ve dvou dnech a zisk šesti bodů. Pardubičtí hokejisté se dostali na vítěznou vlnu, a to i díky dobrým výkonům v ofenzivě v podání první útočné formace, Robert Kousal si připsal za víkend sedm kanadských bodů (3+4). „Šest bodů proti takto silným týmům je samozřejmě parádní,“ mohl být spokojen.

„Víkend snů? O snech bych tady moc nemluvil, protože jsme pořád poslední, ale je to dobrý výsledek,“ snažil se Kousal krotit euforii s tím, že Dynamo čeká ještě hodně práce. Díky šestibodovému víkendu se Pardubice dotáhly v tabulce na týmy před sebou, na desátý Zlín aktuálně ztrácí čtyři body. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby to teď pokračovalo, že bychom ještě navázali na tyto dva zápasy, kdyby by se zase hrálo. Ale je tady přestávka a s tím nic nenaděláme. Budeme po ní muset hrát zase tak, jako jsme hráli teď,“ je si vědom, že při nadcházející reprezentační přestávce musí vytrvat a udržet si minimálně stejně dobré výkony.

Východočeši v posledních třech domácích utkáních, v nichž ve všech případech zvítězili, hráli proti papírově silnějším soupeřům, proti nim se jim daří. „Proti týmům ze špičky tabulky ukazujeme, že umíme hrát. Teď ještě přehrávat týmy, které jsou kolem nás,“ přeje si pětibodový muž nedělního zápasu. Robert Kousal předváděl během víkendu dobré ofenzivní výkony společně s Radoslavem Tyborem, ten proti Brnu nastřílel hattrick a z obou zápasů má celkovou bilanci 4+2. „Rado je výborný střelec, super hráč a myslím, že už si konečně sedáme tak, jak to mělo být od začátku sezony. Ne že bychom hráli nějak špatně, teďka je to ale ideální.“