23.10.2021
Redakce

S takovým výkonem jsme nemohli vyhrát, říká Frodl

Pardubický brankář Dominik Frodl nastoupil poprvé od svého přestupu do Dynama na ledě Plzně, kde dříve tři sezony působil. Ani jeho 31 zákroků ale na výhru nestačilo a Pardubice tak odjely ze západu Čech bez bodů. Přerušily tím osmizápasovou bodovou sérii.

Přes čtyřicet minut jste tady chytal fantastický zápas, potom ten konec byl hektický. Jaké se ve vás mísí pocity?
Popravdě jsem dost naštvaný. S takovým výkonem, s jakým jsme sem přijeli, jsme nemohli pomýšlet na vítězství. Dvě třetiny jsme to drželi, pak jsme šli do vedení, a díky zbytečným faulům jsme Plzeň nechali dostat do hry. Víme, že mají skvělé přesilovky, padlo to tam. Myslím, že jsme si to dneska nezasloužili.

Jak jste viděl situace, po kterých si trenér vzal Coach´s Challenge a ani jednou neuspěl?
První situaci jsem vůbec nepostřehl. Ta druhá, hráč mě tam zaháknul, nemohl jsem se tam dostat… Nevím, jak je přesný výklad, v brankovišti jsem byl, hráč asi úplně ne.

Chytal jste v Plzni poprvé po svém letním odchodu. Jaké to pro vás bylo? Těšil jste se, jak jste si zápas užil?
Jo, moc jsem se těšil. Zažil jsem tady tři krásné roky. Chtěl jsem tady samozřejmě strašně moc vyhrát, bohužel se to nepodařilo. Chtěl bych poděkovat fanouškům za potlesk na konci zápasu, byl jsem z toho pomalu dojatý. Jsem rád, že na mě nezapomněli a myslím si, že vztah, který jsem s fanoušky měl, se potvrdil.

110 minut jste od Plzně nedostal gól… Byla v tom i nějaká zvláštní motivace?
Samozřejmě jsem se chtěl ukázat, to je jasné. Jako každý hráč, který hrál proti svému bývalému týmu. Ale bylo to takové to zdravé naštvání, nemám zášť, odešel jsem sám. Nebylo to, že bych tady po něčem skončil, v tom je taky jiné.

Když v Plzni chytají brankáři, křičí se na ně „pusť“ a různé dovětky, dneska tomu nebylo. Byl tady transparent, vyvolávali vás…
Já ani nevím, že se tady něco řvalo. (úsměv) Přivítání bylo hezké, moc děkuju fanouškům.

Kde se zápas zlomil? Bylo to po vašem vedoucím gólu, kdy šlo o zbytečné vyloučení?
Já myslím, že se to zlomilo celým naším výkonem. Neodehráli jsme vůbec dobrý zápas a jak jsem říkal, tím zbytečným vyloučením vyrovnali a to je dostalo na koně.

Nechyběla u výzev lepší komunikace, protože hráči na ledě by to viděli třeba lépe?
Já vůbec nevím. První gól nevím, druhý vím, že se tam zaháknul – to smysl určitě mělo. Rozhodčí to pro nás bohužel posoudili jinak.

Plzeň s Pardubicemi doma dlouhodobě vždycky vyhrává…
Plzeň tady byla vždycky silná, Pardubicím minulá léta nevycházela. V Pardubicích jsme tehdy taky prohrávali.