30.09.2022
Redakce

S cílem prolomit sérii porážek. Dynamo B vyrazí do Přerova

Pardubický B tým zakončí náročný týden v Přerově, v rámci 7. kola Chance ligy se od 17:00 utká s třetím týmem tabulky, který v letošní sezoně zatím vždy bodoval. Dynamo bude chtít zapomenout na předchozí dva nezdary a dostat se vítěznou vlnu.

Svěřencům Davida Havíře zatím tento týden nevychází ideálně. V pondělí v Edenu nedokázali najít recept na brankáře Slavie Málka a po nepovedeném vstupu do utkání prohráli 0:4. Ve středečním domácím zápase s Třebíčí sice dvakrát prohrávali, povedlo se jim vždy ale srovnat a následně sahali po obratu, nakonec si však Horácká Slavia odvážela body za výhru 3:2. Aktuálně se tak pardubičtí hokejisté nachází se ziskem šesti bodů na desáté příčce tabulky Chance ligy.

Jejich sobotní soupeř je na tom o poznání lépe, odehrál o zápas méně, tedy pět duelů, z nichž vytěžil zisk dvanácti bodů za tři tříbodové výhry, jednou vyhrál po nájezdech a v posledním utkání podlehl Frýdku-Místku 0:1 po prodloužení. „Spoustu kluků znám z dvacítky nebo z juniorské extraligy, kde jsem chytal za Kometu. Bude to určitě další těžký zápas, na který se musíme nachystat. Věřím, že to zvládneme," uvedl před utkáním proti Dynamu pro web Přerova brankář Michal Postava.

Zubři mají s 30 % třetí nejvyšší úspěšnost přesilových her v Chance lize, naopak toto je jedna z věcí, která trápí Dynamo, to zatím zužitkovalo jen 8.3 % početních výhod. Při pohledu na úspěšnost v oslabení je ale karta obrácená, Dynamo ubrání takřka 90 % přesilovek soupeře, naopak Přerov jen 72 %.

Nejproduktivnějšími hráči Přerova jsou s pěti kanadskými body Rok Macuh a Matouš Kratochvil, který v minulosti nastupoval v pardubickém dresu. První čtyři duely odchytal v brance Zubrů Michael Petrásek s úspěšností 93.6 % a v posledním zápase se do brankoviště postavil Michal Postava, jenž inkasoval jedinou branku až v prodloužení.

Východočeši nemají v produktivitě jednoho výrazného lídra, čtyři kanadské body mají na svém kontě zkušení Tomáš Kaut a Jiří Půhoný, hned za nimi je ale hned pětice hráčů s pěti kanadskými body. Prvních pět zápasů odchytal za Pardubice B Milan Klouček, který v posledním duelu přenechal své místo Tomáši Nečasovi.