24.09.2022
Redakce

Rulík proti bývalému klubu. Dynamo vyzve na domácím ledě Boleslav

Ve 4. kole Tipsport extraligy čeká hlavního kouče Radima Rulíka pikantní duel, postaví se totiž proti svému bývalému klubu – Mladé Boleslavi. Dá se očekávat zajímavá podívaná, bude se totiž jednat o souboj dvou celků z horních pater tabulky.

4. kolo: HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Východočeši ještě nepoznali hořkost porážky a v pátek v Plzni vyhráli poprvé za tři body
  • Kvůli konání Zlaté přilby vypukne nedělní souboj netradičně až v 18:00
  • Pardubice se utkaly s Bruslaři dvakrát v přípravě, v obou případech prohrály

Z kabiny Dynama

Pardubičtí hokejisté prožívají úspěšný vstup do nového ročníku Tipsport extraligy, na výkony v minulém týdnu, kdy v prodloužení porazili nejprve Kladno a poté Třinec, navázali páteční výhrou v Plzni za tři body. Proti trápícím se Indiánům jim pomohly první dvě povedené třetiny, během nichž si vypracovali tříbrankový náskok. Dynamo se zároveň mohlo opřít o brankáře Romana Willa, který z třiceti střel pustil za svá záda pouze jednu.

V útoku táhne celek Radima Rulíka svou produktivitou Tomáš Zohorna, jenž proti Plzni nastřílel už svůj druhý hattrick v sezoně a s šesti góly je nejlepším střelcem soutěže. Kanadskému bodování mezi obránci pak prozatím kraluje se čtyřmi asistencemi Jan Košťálek. Pardubice potřebují více zapracovat na speciálních formacích, úspěšnost na přesilovkách mají 16.7 % a v oslabení jsou zatím s úspěšností 60 % ubráněných přesilovek soupeře na posledním místě mezi týmy Tipsport extraligy.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna, Hyka – Říčka, Kousal, Cienciala – Paulovič, Poulíček, A. Musil – Koffer, Rohlík, Urban.

Aktuálně od soupeře

Mladá Boleslav zvládla své první dva domácí duely v sezoně a se ziskem šesti bodů jí v extraligové tabulce patří pátá příčka, je tedy o dvě pozice pod Pardubicemi. Na východ Čech dorazí posilněna jasnou výhrou 5:1 nad Českými Budějovicemi, které v předchozích třech duelech nenašly přemožitele. Tým z města automobilů svůj první venkovní duel nezvládl úspěšně, z Olomouce odjel s těsnou porážkou 1:2.

Svěřenci kouče Čiháka mají na Pardubice dobré vzpomínky z přípravného období, v rámci Letních hokejových her si totiž proti Dynamo připsali dvě těsné vítězství. Pardubická obrana si bude muset dávat pozor na Jana Stránského, jenž se prosadil ve všech třech dosavadních extraligových duelech, hattrickem proti Motoru se do dobré nálady dostal Ondřej Najman. Všechny tři zápasy odchytala v brance Boleslavi posila Filip Novotný, který má průměrnou úspěšnost zákroků 91.67 % a zatím průměrně obdržel 1.68 gólů za zápas.

„Začátek z naší strany nebyl ideální. Potom jsme si pomohli přesilovkou, což jsme potřebovali. Vstup do druhé třetiny z naší strany nic moc, ale jsem rád, že se nám poté povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Musím pochválit hráče, že byli schopni dovést zápas do vítězného konce,“ hodnotil poslední duel Boleslavi proti Motoru trenér Petr Haken.

Hvězda v týmu soupeře:

Róbert Lantoši. Sedmadvacetiletý útočník se stal jednou z posil Bruslařů před letošní sezonou, má zkušenosti ze zámořské AHL a poslední dva ročníky strávil ve švédské nejvyšší soutěži. Aktuálně je na centru první formace Mladé Boleslavi a má na křídlech Tomáše Šmerhu s Davidem Šťastným. Ve třech extraligových utkáních posbíral čtyři kanadské body za čtyři asistence. S Pontusem Abergem je tak prozatím nejproduktivnějším hráčem svého celku.

Sestava Mladé Boleslavi z minulého utkání:

Novotný – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Lunter, Fořt, Stránský – P. Kousal, Najman, Åberg – Beránek, Bičevskis, Eberle.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Cienciala, Tomáš Hyka
BK Mladá Boleslav