08.01.2021
Redakce

Rozhodla obětavost a týmovost, měl jasno po výhře v Třinci Anděl

Pardubice po dvou prohrách vyhrály v Třinci, který před zápasem držel první místo v tabulce extraligy. O vítězství Pardubice rozhodly v první třetině, ve které se prosadil také Lukáš Anděl. Po individuální akci vstřelil v úvodu třetí třetiny čtvrtý gól Matěj Blümel.

Lukáš Anděl se vrátil do sestavy po čtyřech zápasech a hned se na konci první třetiny prosadil gólem. „Šli jsme do přečíslení tři na dva, počkal jsem si ve druhé vlně, dostal jsem výbornou přihrávku od Denise Kusého, pak jsem zkusil takovou stahovačku a vystřelil jsem,“ ocenil gólovou akci mladý útočník.

Pardubice po první třetině vedly tři nula a zbytek zápasu mohly hrát poměrně v klidu. Pro do sestavy navrátivšího se Lukáše Anděla bylo velmi důležité, aby se co nejdříve dostal do zápasového tempa. „Zhruba čtyři zápasy jsem nehrál, chtěl jsem do toho vstoupit dobře, pomoct klukům tím, že jsem se vrátil do sestavy a naštěstí jsme první třetinu odehráli naprosto skvěle a dostali jsme se do vedení 3:0.“

Druhou třetinu Třinec zabral a Pardubice výrazně přestřílel. Podle slov Matěje Blümela se ale třinečtí hokejisté nedostali do výraznějších šancí. „To, že jsme zvládli druhou třetinu nám hodně pomohlo. Tam to opticky i vypadalo, že nás Třinec tlačil a bylo tomu i tak, ale k žádným vyloženým šancím se nedostali, nepustili jsme je k nim. Když jsme to udrželi, tak to bylo super. Díky tomu jsme vyhráli.“

Celé utkání na závěr zhodnotil ještě Lukáš Anděl, který si vyzdvihl obětavosti týmu a výkonu Milana Kloučka, díky kterému Pardubice odváží z Třince skvělý výsledek 4:1. „Dnes stoprocentně rozhodla obětavost a týmovost. Plus to všechno doplnil výborný Milan Klouček v brance, tahle výhra nám může pomoci, máme teď šňůru zápasů venku, tak z toho chceme uhrát co nejvíce bodů,“ popsal jednotlivé klíče k vítězství Lukáš Anděl.