12.03.2021
Redakce

Rozhodl týmový výkon, shodují se střelci dvou gólů Camara a Blümel

Zahráli si na mistrovství světa juniorů a uspěli na draftu NHL. Poslední úspěch, jakého oba dosáhli, má ale čerstvé datum. Matěj Blümel i Anthony Camara přispěli k historické výhře 11:3 nad Karlovými Vary oba dvěma přesnými zásahy. Zkušenější Kanaďan přidal navrch ještě tři asistence.

„Čas 22:15, gól vstřelil hráč číslo 36, Anthony Camara.“ Hlášení se jménem obávaného střelce zaznělo v enteria areně již popáté. Přesně tolik bodů (2+3) totiž kanadský útočník zaznamenal, na ledě přitom do té doby strávil jen sedm minut čistého času.

„Takový zápas nepamatuji,“ řekl Camara a dodal: „Už od samého začátku jsme měli správně nastavené myšlení. Chtěli jsme navázat na první duel a ukázat jim, že jsme odhodlaní bojovat o vítězství.“ A to se povedlo historickým způsobem, Pardubice si připsaly rekord za nejvyšší výhru v play-off – 11:3.

„Radost byla opravdu velká, užívali jsme si ji už v průběhu zápasu,“ přiznal další dvougólový střelec Matěj Blümel. Dvacetiletý útočník si své trefy proti Karlovým Varům chystal až na druhou polovinu utkání, desátou branku domácích vsítil v 37. minutě, jedenáctou v 56. minutě. „Pro naše sebevědomí je taková výhra skvělá, může nám pomoct do dalších zápasů“ vysvětloval.

Skóre se prý v týmu probíralo také o přestávkách mezi třetinami, podle mladého reprezentanta bylo důležité, aby Dynamo neztratilo motivaci. „Nehledě na výsledek jsme pořád chtěli hrát naplno,“ řekl Blümel, který zároveň obdivoval výkon Camarovy útočné formace.

„Ti tři se hledali, až se našli. Cam, Zohy i Kousy jsou přibližně ve stejném věku a na vrcholu svých kariér. Sami vidíte, jak moc jim spolupráce funguje,“ ocenil své spoluhráče. A také zmínil, v čem je jejich další přínos pro tým: „Jsou i motivací pro nás ostatní, obdivujeme je a chceme se jim vyrovnat.“

Sám Blümel však význam vysokého vítězství nepřeceňuje: „Je to jen jeden zápas, čeká nás teď trénink a cesta do Varů. Budeme se soustředit na ten třetí krok, protože ten je vždycky nejtěžší.“ A Camara souhlasí, podle něj bude sobotní duel tím vůbec nejkvalitnějším.

Využije Dynamo na západě Čech mečbol a postoupí do čtvrtfinále? Pokud se mu to povede, bude to první vítězná série od play-off 2015. „Vary jsou ale zkušený tým, může to pro ně být poslední zápas sezony a trenér je určitě pořádně vyhecuje. Musíme se poctivě připravit a vybojovat třetí bod,“ uzavírá Blümel.