08.04.2019
Jan Hrabal

Rostislav Marosz: Vyhrál šťastnější tým

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisté Pardubic dokázali vyhrát i v pátém barážovém utkání, po tuhém boji se radovali ze zisku tří bodů také v Českých Budějovicích. Vítězný gól vstřelil v úvodu třetí části hry útočník Rostislav Marosz.

„Odehráli jsme nejhorší zápas v baráži, soupeř byl houževnatý, my jsme hráli zbrkle a odhazovali jsme puky. V Českých Budějovicích vyhrál šťastnější tým. My ale získali tři body a bereme je!“ ohlédl se za výhrou 4:3.

Pardubice po většinu utkání vedly, chvílemi i o dvě branky. „Je třeba hrát chytřeji a když vedeme, tak nesmíme dopustit, aby se soupeř dotáhl. Musíme to v klidu dohrát, když vedeme o dva góly,“ poznamenal.

Dynamo mělo v Budvar aréně šest vyloučených hráčů, to je nejvíce v dosavadním průběhu prolínací soutěže. „Naše fauly pramenily z dobrého pohybu soupeře, kluci, co do oslabení chodili, odvedli super práci, třeba Honza Mandát, který zablokoval bezpočet střel. Klobouk dolů!“ řekl Rostislav Marosz.

„Dokud není konec, nesmíme se vidět nikde. Baráž je ošemetná soutěž, nesmíme ani vteřinu polevit. Až budeme zachránění, tak si můžeme oddychnout, ale zatím nic není hotové, takže musíme nadále pracovat na sto procent,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.