13.12.2019
Patrik Moučka

Rodiče mládežníků se zúčastnili přednášky o výživě!

Rodiče dětí ze sportovních tříd a základny se zúčastnili přednášky o výživě pod vedením MUDr. Tomáše Soukupa, Ph.D..

Úterní podvečer byl pro rodiče pardubických mládežníků velkým zpestřením. Do penzionu Staré Časy byl pozván MUDr. Tomáš Soukup, Ph.D., který se zabývá problematikou kmenových buněk a regenerativní medicíny na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Rodiče se dozvěděli základní informace o vyživě a fungování těla při regeneraci.

„Věříme, že se přednáška rodičům líbila a byla přínosná. S panem doktorem spolupracujeme již několik měsíců, konzultujeme s ním různé věci ohledně přípravy hráčů, zejména pak kondiční trenér Petr Mocek. Tomáš Soukup dělá přednášky i pro trenéry, kteří jsou do problematiky regenerace také zasvěceni. V budoucnu bychom chtěli, aby se spolupráce rozvíjela i nadále a byla oboustranně prospěšná,“ řekl šéftrenér mládeže Petr Hemský.

Tomáš Soukup pochází z Liberce. Získat tituly MUDr. a Ph.D. na Univerzitě Karlově v Praze. Spolupracoval s Oxford University a působil jako lektor na University of Hong Kong a Stanford University.

Aktuálně působí v Ústavu histologie a embryologie na Lékařské fakulte v Hradci Králové, kde je učitelem a výzkumníkem. Spolupracuje i s Olympijským výborem a připravuje Olympijské sportovce pro přesun na OH v Tokiu.