02.02.2020
Redakce

Recept na úspěch? Nepodělali jsme se, těší Kousala

Hradec Králové – Fanoušci domácích týmů ve východočeských derby v letošním ročníku trpí, ve všech případech totiž slavili hosté. Naposledy bralo body pardubické Dynamo, které zvítězilo v ČPP Aréně, na čemž se jednou vstřelenou brankou podílel i Robert Kousal. Kde on viděl recept na pardubický úspěch?

Pardubice odehrály na hřišti v Hradci Králové kvalitní zápas, v duelu plném obratů zvítězily 4:3. Z úst Roberta Kousala tak po utkání zněla slova chvály: „Hráli jsme aktivně a nepodělali jsme se." Dynamo se poučilo z předchozích zápasů, dobře rozehranou bitvu nakonec dotáhlo do vítězného konce a před reprezentační přestávkou oslavilo nesmírně důležité tři body.

Duel se lámal v závěrečné třetině, která nabídla spoustu diskutabilních momentů. Hned tři situace se totiž musely přezkoumávat na videu. „Hrálo se derby, musíte být koncentrováni, i kdyby poslední část trvala šest hodin," komentoval s lehkou nadsázkou závěrečnou tahanici Kousal. „Neuznaný gól soupeře nám vlil čerstvou krev do žil," dodal.

Vyhrát derby je vždy důležité a jsem moc rád, že se nám to povedlo," uzavřel rozhovor Robert Kousal