15.08.2019
Jan Hrabal

Radoslav Tybor vyhlíží finále memoriálu: Chceme ho vyhrát!

PARDUBICE — Po zisku pěti bodů ve dvou utkáních postoupili hokejisté Pardubic do finále Memoriálu Zbyňka Kusého. V obou zápasech se brankově prosadil Radoslav Tybor, na svém kontě má tři trefy. Jeho gól ve středečním duelu s Amurem mírnil prohru v základní hrací době.

„Na utkání s Chabarovskem jsme se pečlivě připravovali. Věděli jsme, že prohrálo vysoko 0:7 v Hradci Králové a že k zápasu s námi přistoupí úplně jinak. Od úvodu diktovali hru, nám chyběla energie, kterou jsme oplývali třeba v úterním derby. Teď jsme zaostávali v každé herní situaci, celkový výsledek je zasloužený,“ ohlédl se za posledním duelem Dynama na Memoriálu Zbyňka Kusého pardubický útočník.

„Amuru to tam spadlo hned na začátku, když dostanete takhle dva tři góly v úvodu, tak se hraje těžko… Ve druhé třetině jsme snížili z 1:5 na 3:5, věřili jsme si, že bychom se zápasem mohli ještě něco udělat. Jenže soupeř zvýšil na 6:3 ve svůj prospěch a to už bylo pro nás velmi těžké,“ pokračoval Radoslav Tybor.

„Hodně jsme se povzbuzovali, když jsme snížili nejprve na 2:5, že se pokusíme vstřelit třetí branku do konce druhé třetiny s tím, že ve třetí třetině budeme chtít aspoň vyrovnat. Bohužel Amur si to po vstřelení šestého gólu pohlídal. Má zkušený tým, hrál v pohodě a bylo těžké to otočit,“ nechal se slyšet.

Navrátilec do Pardubic se v utkání s Amurem prosadil v přesilovce pět na tři. „Měl jsem velkou šanci těsně předtím, kdy jsem nedorazil puk do prázdné brány. Oscar mi to tam pak pěkně hodil, přihrávka byla výborná. Jsem tu od toho, abych střílel góly, jsem ve výborné pětce s Robertem Kousalem a Honzou Mandátem, kteří odvedou spoustu práce. Oni góly připravují a konečná radost je už taková třešinka,“ usmíval se Radoslav Tybor.

Devětadvacetiletému křídelníkovi se v přípravném období daří. „Je důležité, když si pětka sedne. Myslím si, že nám to zatím klape – snad se nevystřílíme nyní a necháme si góly na ligu. Samozřejmě, když bych byl pět šest zápasů bez gólu, přišly by nervy, ale hraji s ‚Kousym‘ a ‚Mandíkem‘, o to je to jednodušší. Věřím, že se nám bude dařit i v sezoně,“ nechal se slyšet.

Pardubice se těší na vrchol Memoriál Zbyňka Kusého, v pátek od 19.00 hodin se ve své aréně utkají s vítězem skupiny B. „Pravidla byla daná pro každého a my jsme zvládli oba nájezdy na turnaji. Neříkám, že jsme skupinu vyhráli extra zaslouženě, ale dosáhli jsme vždy na bonusový bod a připravíme se na páteční utkání o první místo co nejzodpovědněji. Když už jsme se dostali do finále, budeme chtít memoriál vyhrát,“ řekl Radoslav Tybor.

„Memoriál je perfektně zorganizovaný, všechno klape. Každý tým může být rád, že je tu a může být spokojen. Věřím, že celý turnaj vyhrajeme a potěšíme naše fanoušky. Divák je šestý hráč na ledě, v derby to bylo cítit, atmosféra byla vynikající a já věřím, že lidé přijdou i v pátek večer na stadion a podpoří nás ve finálovém utkání,“ doplnil tříbrankový střelec turnaje.