07.08.2019
Jan Hrabal

Radek Bělohlav: Rvali jsme se o výsledek až do konce

HRADEC KRÁLOVÉ — Hokejisté Dynama nestačili v závěrečném utkání Mountfield Cupu na pořádající Hradec Králové, kterému podlehli 2:4. Poslední branku vstřelil domácí celek při pardubické power play. Hosté nastoupili v ČPP Areně s řadou juniorů, proti favoritovi předvedli snaživý a nebojácný výkon.

„Bylo fajn, že jsme v derby bojovali o výsledek až do jeho konce. Mrzí nás, že jsme nedokázali v power play vyrovnat, měli jsme tam nějaké šance. Mrzí nás následná ztráta puku a obdržený gól na 2:4. To je plus tohoto utkání: až do poslední minuty jsme bojovali o výsledek,“ ohlédl se za utkáním trenér Radek Bělohlav a pokračoval: „Celkově jsme měli málo střel, musíme ještě hodně trénovat!“

Do královéhradecké haly zavítalo 3530 fanoušků, kteří vytvořili zápasu parádní kulisu. „Každému se líbí hrát před plným hledištěm, totéž platí o trenérech. Nakoplo mě to a byl jsem rád, že jsme se rvali až do konce,“ poznamenal kouč Dynama.

Pardubice sice skončily na Mountfield Cupu poslední, už ale dříve avizovaly, že turnaj v Hradci Králové je pro ně hlavně prostorem pro zkoušení hráčů a dání příležitosti juniorům. Dynamo nestačilo v neděli odpoledne na Slovan 0:3, v pondělí večer podlehlo Spartaku 0:8, z derby odešlo poraženo 2:4.

„Pokaždé byla jiná sestava. První zápas byly nějaké pozitivní věci, ve druhém jsme čelili opravdu silnému soupeři a derby se klukům docela povedlo. Někteří hráli s námi úplně poprvé a musím říci, že nás i zaujali,“ hodnotil Radek Bělohlav.

„Předem jsme říkali, že máme čtrnáct dní na to, abychom připravili tým na náš memoriál. Nyní se dohodneme a do konce týdne řekneme část sestavy, která s námi bude pokračovat. Musíme vzít v potaz, že dva naši hráči odjíždí na reprezentaci, budou nám tedy chybět dva útočníci a my máme prostor i pro naše juniory, abychom je zaujali, budeme-li přemýšlet tak, že někteří hráči nastoupí k pouze dvěma utkáním našeho turnaje,“ přiblížil.

Po turnaji nenásleduje odpočinek, ba naopak! „Tento týden dojedeme připravený program, který je nejtěžší, neboť toho musíme hodně nabruslit. Ve čtvrtek a v pátek nás čekají dvoufázové tréninky, v sobotu mají kluci volno a v neděli dvouhodinová jednotka na ledě. V pondělí budeme trénovat na dvě fáze a pak začíná náš domácí memoriál. Stále to je ze zátěže, přece jen je začátek srpna,“ uzavřel pro klubový YouTube kanál.