04.08.2021
Redakce

První gól v prvním střídání sezony? To se mi ještě nestalo, říká Cienciala

Premiéru v pardubickém dresu si ve Vítkovicích odbyl útočník David Cienciala, který se navíc představil gólem po osmadvaceti vteřinách zápasu. I díky jeho rychlému zásahu vyhrálo Dynamo úvodní duel Letních hokejových her jednoznačně 4:0, rozhodnuto bylo už po první třetině, kterou hosté ovládli 3:0.

Lepší začátek v pardubickém dresu jste si asi nemohl ani přát, viďte?
To se mi nikdy nestalo, abych dal v přípravě hned v prvním střídání gól. Bylo to super, hned v prvním střídání jsme je zatlačili. Marek Hecl už měl šanci těsně přede mnou, o chvíli později jsme puk získali zpátky, Matěj Blümel mi výborně nahrál zpoza branky a dal jsem gól. Kdyby to tak bylo každý zápas, tak by to bylo super. (úsměv)

Jak hodnotíte první zápas? Bylo to ještě takové na oťukání?
Na to, že to byl přípravný zápas, tak to bylo v dost velkém tempu. První dvě třetiny byly super a ve třetí už mi trochu docházely síly, bylo tam hrozné teplo a šíleně jsem se potil. Takže jsem rád, že jsme to zvládli do vítězného konce. Myslím si, že na to, že to byl první zápas, tak jsme ho odehráli výborně.

Pomohly vám rychlé góly v první třetině, dodaly vám jistotu?
Já si myslím, že určitě, vždycky první gól pomůže, ať už je to v první nebo ve druhé třetině. Vždycky, když jdete do vedení prvním gólem, tak to je taková pomoc. V první třetině jsme měli ještě dost šancí, mohli jsme dát více gólů, ale určitě to pomohlo.

Jak jste si sednul v prvním zápase s novými spoluhráči? Hráli jste už spolu na tréninku, nebo to bylo v tomto složení úplně poprvé?
Bylo to úplně poprvé. Ani jsme spolu nějak extra netrénovali, snad jeden trénink, ale myslím si, že jsme si sedli. Kluci (Hecl a Blümel) jsou výborní hráči a bylo to super na to, že to byl první zápas, tak si to docela sedlo.

Jaký máte po prvním zápase pocit z týmu?
Už jenom, když jsem tady byl na letní přípravě, tak mám skvělý pocit z toho, jaká jsme parta a myslím si, že tady je hodně kvalitní tým. Teď je spíš důležité, abychom si na sebe zvykli a musíme to takhle přenést i v září do ligy. Musíme to postupně nastartovat, to nejdůležitější nás čeká v září, aby to gradovalo.

Z kádru je znát, že konkurence je opravdu velká a každý musí makat na sto procent, aby si vybojoval místo…
To je ale vždycky tak, vždycky se musí hrát na sto procent, nikdy to nemá nikdo zadarmo. Každý se tak chce nějak ukázat a zahrát nejlépe, jak může.

Zažil jste někdy takhle tvrdý začátek přípravy, aby byly v zápase hned dvě bitky?
Ne, to jsem taky ještě nikdy nezažil. Nevím, jestli to Vítkovice neměly nějak nakázané. Ale byli to zrovna oba hráči, kteří to mají v krvi. V srpnu jsem to ještě nezažil, ale je to hokej a patří to k tomu. Kluci se porvali, naštěstí jsem v tom nebyl zapletený já. (směje se)

Ve čtvrtek čeká Dynamo první domácí utkání. Berete první vítězství i jako takovou pozvánku, aby fanoušci přišli na domácí zápas a po dlouhé době tým podpořit?
Určitě, těším se na to neskutečně. V malé hale to bude zajímavé, protože by tam mohla být super atmosféra, takže se moc těším na první utkání před pardubickými fanoušky. Navíc mi přijede na zápas i rodina, takže se těším o to více.