31.01.2020
Redakce

Prohráli jsme boj, ale ne válku. Nic nevzdáváme, hlásí Mandát

Pardubice – Na góly proti Litvínovu by si útočník Jan Mandát mohl nechat dát patent. Dokázal se prosadit i ve čtvrtém vzájemném zápase probíhajícího ročníku. Dynamo nakonec podlehlo Vervě 1:2.

Klíčový duel o šest bodů pardubickým hokejistům nevyšel. Trenéři po zápase hodnotili výkon v prvních dvou třetinách jako nepovedený, Jan Mandát nemohl jinak než souhlasit: „Zase náš vstup do utkání, dvě třetiny hrajeme hurá hokej a začneme ve třetí a to už je pozdě. To je asi náš největší problém," zamýšlel se nad příčiny nepříjemné porážky. „Měli jsme na ně vletět a ukázat jim, že hrajeme doma. A bylo to naopak," dodal.

Dynamo dokázalo bodovat čtyři zápasy za sebou, na Litvínov se v tabulce bodově dotáhlo. I proto byl vzájemný zápas nesmírně důležitý. „Každý myslel na to, že šlo o hodně. Bohužel my prohráli a tím to pro nás dneska končí. Musíme se prostě odrazit a hrát ještě lépe v neděli v Hradci," hledí dopředu autor jediné branky Dynama Jan Mandát. „Sami jsme to udělali těžší, ale dokud tam ta šance je, tak my nic nevzdáváme, budeme bojovat dál a ligu tady prostě udržíme za každou cenu," odhodlaně hlásí.

Do konce základní části schází Dynamu odehrát devět zápasů, před reprezentační přestávkou se svěřenci trenérů Razýma, Mikesky a Čáslavy vydají do Hradce Králové. Jaký je recept na úspěch? „Musíme hrát jako tým a snad to pochopíme co nejdříve, aby nebylo pozdě. Prohráli jsme boj, ale ne válku. Nic nevzdáváme a budeme bojovat do poslední chvíle," uzavírá Jan Mandát.