08.05.2021
Redakce

Přišel jsem hrát o medaile. S Kloudym jsme si sedli na jedničku, je rád Frodl

Pardubické brankoviště posílil Dominik Frodl, jehož při rozhodování oslovily velké ambice klubu. S brankářským kolegou Milan Kloučkem se seznámil v reprezentaci, sedli si na jedničku a společně s ním se těší i na spolupráci s novým trenérem brankářů. Na čem se bude chtít domluvit s pardubickými fanoušky, jimž se chce za podporu odvděčit svými výkony?

Jak se těšíte do Pardubic a na blížící se letní přípravu?
Na letní přípravu asi úplně ne, ale určitě jsem natěšený na nové prostředí. Jsem plný očekávání, těším se, až víc poznám kluky, protože jich osobně moc neznám. Jediný z kabiny, s kým jsem byl nějakou chvilku, byl Milan Klouček teď na nároďáku, jinak jsem nikoho prakticky neznal. Ale od kluků vím, že Pardubice jsou nádherné město. Až se vše uvolní a otevře, což doufám bude brzy, tak to chci určitě vše poznat.

S vaším novým gólmanským parťákem jste oba mladí brankáři, věkový rozdíl jsou pouze dva roky, je pro vás výhoda?
Myslím, že o to, že jsme blízko k sobě, ani nejde, ale jde o to, jak jsme si sedli. Po měsíci, co jsme spolu prožili v nároďáku, musím za mě říct, že úplně na jedničku. Trávili jsme spolu i nějaké volné chvíle, hráli kulečník, koukali na hokej. Veškeré cesty na zimák jsme chodili spolu, v šatně jsme také seděli vedle sebe, takže v tom to bylo parádní a věřím, že bude.

Do toho jsem se teď poprvé viděl s trenérem brankářů Františkem Brázdilem a od Kloudy mám také zprávy, že je to výborný člověk, je s ním sranda a je skvělý trenér, takže na spolupráci nás tří se hrozně těším.

Před příchodem do Dynama jste tedy vašeho brankářského kouče vůbec neznal?
Neznal jsem ho, ale pár telefonátů proběhlo. Nastínil mi jeho práci, čím si prošel, co ode mě bude chtít nebo jak budou probíhat jeho tréninky, jakým směrem se udává. A už první telefonát mě hrozně oslovil. Musím říct, že Feryho jsem vůbec neznal, ani jsem nevěděl, že nějaký František Brázdil je, to nebudu zastírat, protože přece jen žil deset let v Americe a žádné zprávy jsem o něm neměl. Ale po prvním telefonátu jsem poznal, že mi to dává smysl a může mě posunout v kariéře dál.

Věříte, že právě i zkušenosti Františka Brázdila ze zámoří mohou vaše výkony posunout zase o něco výše?
Myslím, že určitě. Ale je to spíše o tom, jak k tomu trenér přistupuje, jak se vzdělává a co je schopný obětovat. To je strašně důležité, samozřejmě poznal práci trenérů v Americe, ale myslím, že to není ten zásadní rozdíl. Skvělí trenéři jsou i v Česku, ale je to o atributech, co jsem říkal předtím a co jsem zatím stihl Feryho poznat, tak toto všechno splňuje. Je do toho zapálený, pořád se učí a předává to nám, v tom vidím největší plus.

Jste poměrně aktivní na sociálních sítích, zároveň máte rád kontakt s fanoušky při zápasech, zaznamenal jste jejich ohlas na váš příchod do Dynama?
Dostal jsem strašně moc zpráv, jak na Instagramu, tak na Twitteru, něco na Facebooku. Omlouvám se všem, že jsem prostě nemohl odepsat, protože to bych celý den nedělal nic jiného, než byl klikal děkuju, děkuju. Já se jim budu snažit odvděčit svými výkony. Strašně mě to potěšilo a už toto ukázalo, jak je v Pardubicích silná fanouškovská základna. Protože si troufnu říct, že stovka zpráv mi určitě přišla. Ať se mi daří, že děkují, že jsem v Pardubicích, že mi budou fandit. To samé mi přišlo hodně zpráv od plzeňských fanoušků, že mi přejí hodně štěstí. Doufám, že v nejbližší době se dá tenhle svět do normálu, my se budeme potkávat na stadionech a myslím, že to bude super. Těším se na fanoušky, až budou na stadionu a když vyhrajeme, tak si pak můžeme společně nějak užít.

V Pardubicích je tradicí, že po vyhraném utkání na led létají perníky. Jak jste zmínil v posezonním rozhovoru, tak máte rád sladké…
To je právě to, co je na tom blbé. Vždycky to bylo vše pro mě a v Pardubicích je tradice, že tam létají perníky. Takže to budu muset s fanoušky nějak domluvit, jestli budou chtít házet i Kinder Bueno a podobně. Abychom to nějak rozlišili, abych si to nějak užil. Nebo nějaké bonbónky? Já jsem potom na nějakých sladkostech a podobně vždycky docela závislý. Takže si o tom s nimi určitě nějakým způsobem promluvím, aby mi tam nějaká výplata přistála, samozřejmě jen po vyhraném zápase, jinak si to nezasloužím.

Hned v prvním extraligovém kole přijde do Pardubic Plzeň, bude to pro vás pikantní začátek?
Jo, tak to mě pobavilo. Vůbec jsem to nevěděl a najednou mi začaly chodit zprávy od kluků z Plzně, tak jsem si říkal, to je super. Ale myslím, že je to asi tak nějak úplně jedno. Pokud budu chytat, tak to pro mě určitě bude pikantní, budu se chtít předvést a vychytat je. Psal jsem to panu Pejcharovi trenérovi gólmanů Plzně a ptal jsem se, jestli makají. A první co: jo jo, makáme, abychom ti dali v prvním zápase bůra. Takže mě to hned pobavilo. Tak jsem říkal, že my v Pardubicích máme třikrát týdně dvoufázový trénink, takže my jim dáme bůra.

K vašim zálibám patří rybaření a poměrně nově také cyklistika. V Pardubicích je kolo pro jejich polohu častým dopravním prostředkem, budete to chtít také využít?
Jsem vášnivý amatérský rybář, ještě jsem se nedostal do fáze, abych chodil lovit dvacetikilové kapry. Jsem rád za každou rybu, spíše je to takové odreagování, ale samozřejmě čím větší ryba, tím lepší. Na cyklistiku jsem se dal víceméně letos, protože já jsem nikdy pořádně na kole nejezdil. Loni jsem začal tak nějak jezdit a chytlo mě to, mám rád poznávání nových tras. Pardubický kraj a okolí pro mě bude neobjevený region, takže určitě, když bude čas, to tam projedu. Ale koukal jsem, že letní příprava bude docela našláplá, takže člověk bude ve volnu asi rád odpočívat, ale uvidíme. Tak půjdu odpočívat na ty ryby, když už. Budu rád, když dostanu tipy na nějaké dobré revíry, kde si člověk dobře zachytá.

S Plzní jste získal bronzovou medaili, s jakými cíli přicházíte do Dynama?
O osobních bych se asi vůbec nebavil. Šel jsem do Pardubic s tím, že když mě oslovili a přijeli za mnou Rolas se Sejčkem, tak první věc, co tak nějak řekli – chceme do dvou tří let vyhrát titul. To byla ta hlavní věc, na co jsem slyšel. Nechci dávat nějaká velká prohlášení, ale ty dal už i pan majitel a podobně. Přišel jsem hrát o medaile a nejlépe o titul. Doufám, že se nám bude dařit a nějaký velký úspěch bychom mohli udělat.