16.02.2021
Redakce

Před play off potřebujeme vyhrávat, ví Jan Zdráhal. Proč neslavil svůj gól?

Třetím nejvytěžovanějším obráncem Pardubic byl v pondělním utkání dohrávaného 16. kola Tipsport extraligy s Olomoucí Jan Zdráhal. A byl to právě on, kdo svou první brankou v sezoně poslal Dynamo v první třetině do vedení 2:1. Přesnou střelu od modré čáry přitom neviděl ani brankář, ani on jako střelec.

Úvod zápasu s Olomoucí měl strhující tempo. Když se po čtyřech minutách hry prosadil Patrik Poulíček, hosté brzy odpověděli a srovnali. Jenže Dynamo si vedení vzalo zpět, postaral se o to Jan Zdráhal. „Chtěl jsem hlavně trefit bránu a ne hráče. Povedlo se a spadlo to do brány,“ popsal situaci devětadvacetiletý bek.

Jeho první zásah sezony jej nicméně překvapil. „Já jsem ten gól přes hráče ani neviděl, proto jsem se neradoval. Ani jsem nevěděl, že je puk v bráně,“ vysvětloval Zdráhal s úsměvem netradiční moment, po kterém Dynamo 40 minut vedlo. Olomouc si ale třináct minut před koncem utkání vynutila prodloužení, když se prosadil Knotek a srovnal na 2:2.

A i v prodloužení měly Pardubice těžkou práci, k vítězství hodně přispěl Milan Klouček. „Už před zápasem jsme věděli, že jakmile necháme Olomouc takhle na dostřel, tak je to hrozně nepříjemný tým. Dnes se to potvrdilo,“ uvedl Zdráhal na adresu soupeře.

Po zápase mluvil také o svém parťákovi z obrany Juraji Mikušovi. Ten se prezentuje skvělými výkony i statistikami a v minulém týdnu podepsal s Pardubicemi novou dvouletou smlouvu. „My už jsme si hodně sedli minulý rok. Letos se to asi jenom potvrzuje, já mám na starost spíše defenzivní práci, zatímco on vepředu tvoří hru. Letos se mu to velmi daří, klobouk dolů před ním,“ chválil Zdráhal staršího spoluhráče.

Již ve středu obrannou dvojici Mikuš – Zdráhal a celé Dynamo vyzve rival z východních Čech, kterého letos Pardubice ještě neporazily.

„Hradec je výzvou v každém zápase, je to náš soused. Rivalita tam je a do utkání nejde nastoupit jinak, než na 120 procent,“ nezastírá nabuzený Zdráhal a popisuje jediný cíl, jaký Pardubice v derby mohou mít: „Samozřejmě vyhrát, teď před koncem sezony to potřebujeme, abychom se mohli vítězně naladit na play-off.“