11.08.2022
Redakce

Posílený A tým Dynama čeká první zápasová generálka. V rámci semifinále Dolomiten Cupu vyzve německý Augsburger Panther

Dynamo vyhlíží premiérové vystoupení před startem jubilejní sté sezony v historii klubu. V italském městě Neumarkt v Jižním Tyrolsku čeká východočeskou družinu účast na tamním Dolomiten Cupu. Zápasovou premiéru s “déčkem” na dresu si odbyde celá řada nových posil. První utkání Východočeši odehrají už v pátek od 20:00, kdy vyzvou nejúspěšnější celek historie turnaje, německý Augsburger Panther.

Třídenní turnaj nabídne už v pátek úvodní semifinále a také první vystoupení Dynama v nové sezoně. Soupeřem šestinásobných českých šampionů bude německý celek Augsburger Panther. Tradiční účastník nejvyšší německé soutěže na úspěch v domácí lize DEL sice stále čeká, o poznání více se mu ovšem daří v Jižním Tyrolsku. Panteři jsou historicky nejúspěšnějším účastníkem Dolomiten Cupu. Z osmi startů totiž vytěžili sedm finálových účastí a hned pět celkových triumfů.

V kádru trenérů Krále a Zadiny, kteří zastoupí Radima Rulíka, jež vede národní tým na právě probíhajícím MS hráčů do dvaceti let, se představí všech 7 předsezónních posil. O stálé místo v sestavě Dynama zabojuje také talentovaný slovenský junior Pavol Štetka, který s Pardubicemi nedávno podepsal profesionální smlouvu.

“S výjimkou Honzy Koláře, který má drobné zdravotní problémy, jedeme kompletní. Chceme aby se kluci ještě lépe poznali, aby spolu více byli a začali se sehrávat. Se sestavou samozřejmě budeme ještě kombinovat, ale chceme aby si to sedlo, aby se vytvořil dobrý tým a kluci vytvořili dobrou partu,” popisoval týmové ambice trenér Marek Zadina.

Do Neumarktu se chystá zástup věrných pardubických fanoušků. Všechny zápasy turnaje ovšem bude možné sledovat prostřednictvím placených streamů ( https://valcome.tv/feed/dol ). Ten bude mít ve své nabídce pro zápasy Dynama český komentář. Cena jednoho placeného streamu je pořadateli stanovena na 7,50 Euro. Balíček všech čtyř zápasů vyjde na 20 Euro.

První zápasové představení v nové sezoně čeká A tým Dynama v pátek 12. srpna od 20:00.