03.09.2020
Redakce

Po odložení poháru řešíme další program přípravy, říká Michal Mikeska

V úterý mělo Dynamo sehrát první semifinálové utkání Generali Česká Cupu na ledě Bílých Tygrů Liberec. Z preventivních důvodu na straně domácího celku byl nakonec zápas odložen a po podstoupení testů na COVID-19 se zjistilo, že v týmu Liberce bylo šest pozitivních případů. K nepříjemné situaci ohledně koronaviru se vyjádřil také asistent trenéra Michal Mikeska.

Před úterním odjezdem na semifinálový duel se pardubický klub dozvěděl, že utkání bylo odloženo kvůli výskytu COVID-19 v libereckém týmu. O náhradním termínu se bude jednat.

„Samozřejmě nám to změnilo plány, ale velmi lehce. Nemuseli jsme ani nikam cestovat, odpoledne jsme si místo zápasu dali druhý trénink, na kterém jsme probrali taktické varianty, přesilovky i oslabení. Odpoledne jsme si tak vyplnili jinak,“ uvedl Mikeska.

Odložení duelu znamená, že v řádných termínech se Generali Česká Cup neodehraje.

„Tento týden zápas asi hrát nebudeme. Musíme dobře potrénovat, to je důležité. Kluci odehráli už hodně zápasů, navíc ve vysokém tempu, takže přátelské zápasy máme v podstatě splněné. Dále už budeme vymýšlet program na příští týden, nějaký zápas tam určitě zařadíme,“ vysvětlil další průběh přípravy na sezonu bývalý pardubický útočník.

Realizační tým Dynama se domnívá, že tato situace nebude ani nadále jednoduchá.

„Já si myslím, že my v trenérském štábu nic ovlivnit nemůžeme, takže se díváme, jaká rozhodnutí vydává svaz, jaká hygienici a vláda. Čekáme, co bude dál. Samozřejmě, že to není jednoduché a asi ani nebude, ale necháváme to plynout,“ uzavřel Mikeska.