21.02.2021
Redakce

Play off za rohem. Musíme přepnout, není na co čekat, velí Milan Klouček

Přestože pochytal jednatřicet střel soupeře, podlehlo Dynamo v neděli na domácím ledě Litvínovu. Nyní čeká pardubické hokejisty společně s brankářem Milanem Kloučkem venkovní trip. Ten odstartuje už v úterý, kdy Pardubičtí zamíří k dalšímu východočeskému derby do Hradce Králové. „Budeme chtít v Hradci vyhrát a najet na vítěznou vlnu,“ říká brankář Pardubic po nezdaru proti Chemikům.

Závěrečné klání série domácích utkání se hráčům Pardubic nevydařilo. Na domácím ledě podlehli 1:3 Litvínovu. Hosté byli od začátku střetnutí důraznější a potrestali chyby domácích hokejistů, kteří podruhé v řadě poznali hořkost porážky.

„Věděli jsme, že to hrají velice jednoduše. I tak padl první přesilovkový gól, kdy to jejich obránce vystřelil od modré čáry a trefilo to tyčku. Já toho moc neviděl, odrazilo se to za mě a tam už to někdo dorazil. Proti Hradci měli 45 střel. Nevím, kolik to bylo dnes, ale hrají jednoduchý hokej. Dnes jsme na to bohužel nestačili,“ ohlížel se Klouček za nevydařeným soubojem.

Litvínov nabídl Dynamu hned šest přesilovek. Pardubice využily pouze jednu, navíc Litvínovští v závěru skórovali v oslabení po chybě domácí defenzivy, která nakonec byla rozhodující.

„Vím, že minulý zápas to nebylo vůbec dobrý, nevstoupili jsme do utkání dobře. Dnes to bylo daleko lepší. Škoda, že jsme nedali nějaký gól z přesilovky a nesrovnali to. Šance tam byly, ale Litvínov si to pohlídal, hráli v boxu a už nás k ničemu nepouštěli,“ hledal pardubický gólman příčiny neúspěchu.

„Je to škoda. Nic si z toho neděláme. Řekli jsme si v kabině, že se nic neděje. To důležité přijde, ale musíme se postupně připravovat a přepnout na play off režim,“ dodal odchovanec pardubického hokeje odhodlaně.

Do začátku play off nezbývá mnoho času, Dynamo má na programu před vyřazovací částí posledních šest utkání. Toho si je vědom i mladý brankář: „Chceme zvítězit v každém zápase. Jít zápas od zápasu a už postupně koukat dopředu, protože play off je za rohem, je třeba začít se připravovat. Nebude to jednoduché, čeká nás posledních pár zápasů a je to za chvilku, takže není na co čekat!“

Už v úterý čeká Pardubice v krátkém časovém sledu další východočeské derby. Po domácí výhře nad Mountfieldem jdou Pardubičtí do souboje s jasným cílem – získat další tři body.

„Doma proti Hradci to bylo vyhrocené. Škoda, že nemohou přijít diváci. To by bylo jednou takové. Budeme chtít v Hradci vyhrát a najet na vítěznou vlnu. Zápasů už moc není, chceme vyhrát a jít do play off s vítěznou šňůrou, abychom se cítili dobře a věřili si,“ velí Klouček před důležitou bitvou.