03.04.2019
Jan Hrabal

Petr Sýkora: Potřebujeme vítězit dál!

CHOMUTOV — Tři odehraná barážová utkání – čtyři kanadské body. V úterý v Chomutově se Petr Sýkora trefil, v neděli pomohl k výhře v Kladně třemi nahrávkami. Dynamo se opět může spolehnout na svého kanonýra, který v nejvyšší soutěži včetně baráže nastřílel již 390 gólů.

„V úterý to byl těžký zápas. Věděli jsme, že potřebujeme bodovat ve dvou venku po sobě jdoucích utkáních. Máme velikou radost, že se nám podařilo zvítězit také v Chomutově. Bylo to ohromně těžké,“ nechal se slyšet čtyřicetiletý útočník.

Dynamo hned vedlo. „Hned zkraje jsme vstřelili branku a to nás uklidnilo v tak těžkém utkání. Musíme makat dál, bodů je potřeba ještě hodně. Vstup do baráže se nám povedl, vážíme si toho, ale stále je třeba bodovat,“ poznamenal Petr Sýkora.

Tři zápasy – devět bodů. Takovou vizitkou se dosud nemohl pochlubit žádný tým, který po znovuzavedení prolínací soutěže ji hrál. Pozor! Devět bodů nikdy k úspěchu nestačilo…

„Jsme rádi, že bodujeme od prvního kola, baráž je ale velmi dlouhá, ještě nás čeká mnoho zápasů. Vyhráli jsme pouze tři z dvanácti a my potřebujeme vítězit dál,“ prohlásil pardubický útočník.

Ofenzíva Dynama se v baráži činí. Pardubice nastřílely ve třech duelech dohromady čtrnáct branek, dohromady se prosadilo osm útočníků a obránce Nicholas Schaus. „Snažíme se střílet a dávat kotouče do branky. Jsme rádi, že se nám střelecky daří,“ komentoval.

Leckdo přičítá výtečný vstup Dynama do baráže tomu, že se Pardubice mohly na tuto část sezony dlouho připravovat. „Když hrajete od ledna s tím, že vás pravděpodobně čeká baráž, není to nic jednoduchého. Čím jsme si během sezony procházeli, tak to opravdu nebylo nic lehkého,“ přemýšlel nesouhlasně nahlas.

Na první barážový duel do ČSOB Pojišťovna ARENY přišlo 9106 fanoušků, mnoho příznivců pardubického hokeje si nenechalo ujít ani venkovní zápasy v Kladně a Chomutově. „Podpory fanoušků si moc vážíme. Na první domácí zápas přišlo přes devět tisíc lidí, to nám úžasně pomohli, jezdí s námi v hojném počtu také na venkovní zápasy. Moc si toho vážíme a je paráda cítit takovou podporu,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.